Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Läählääählääh. Viiikviiikviiiiiikviiik. Tapititapititapititapiti. Viiikviiikviiiiiikviiik. Raapsraapsraaps. Läählääählääh. Viiikviiikviiiiiikviiik.

Kuulostaako tutulta? Asuuko kodissasi aadeehoodee?

Hyperaktiivisuus ja jatkuva levottomuus ovat yleisiä ongelmia. Syitä tähän on useita; eläintä ei aktivoida tarpeeksi tai sitä aktivoidaan liikaa, sillä voi olla liian kiihdyttävät harrastukset, liikaa aikaa, liikaa toimintaa, liikaa stressiä, vääränlainen kaveri tai mitä tahansa.

Pähkinänkuoressa yliaktiivisen ja levottoman lemmikin taltuttamisohjeet ovat:

  1. Palkitse vain rentoa käytöstä
  2. Tiedosta ja lopeta levottomuuden tahaton vahvistaminen
  3. Luo rutiinit ja pidä niistä kiinni
  4. Puuhastele tai kouluta muutaman minuutin jaksoissa muutaman kerran päivässä
Yliaktiivinen käytös ei läheskään aina parane juoksumatolla juoksemalla tai pallonheittosessioilla. Joissakin tapauksissa se voi jopa pahentua.
Rentous ei ole väsymyksen synonyymi. Pitää tavoitella enemmän rentoa kuin väsynyttä koiraa.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?