Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kuvitellaan että sinulla on pakonomainen, ärsyttävä mutta rentouttava tapa pureskella kynsiä. Ratkaisuksi kynnet teipataan tai lakataan, ettet pääse niihin käsiksi. Uskotko, että tunnet itsesi rennoksi ja tyytyväiseksi?

Imppaaminen on tyypillinen stereotyyppinen käytös; sarja pieniä liikkeitä vailla minkäänlaista päämäärää. Imppaaminen on aina oire huonosta hyvinvoinnin tasosta ja sitä ei milloinkaan tulisi “hoitaa” pannan avulla.

Imppauspanta on luokiteltu kaikkein haitallisimmaksi keksinnöksi stereotypioiden käsittelyssä. Sen käyttö ei paranna hevosta, vaan lisää stressitasoa ja saattaa pulpauttaa pintaan joitakin muita ongelmia. Pannan käyttö on kuin sammuttaisi pieniä tulipaloja, pinnan alla kytee edelleen.

Tutkimuksen mukaan pannan käyttö ei onneksi ollut kovin yleistä Briteissä. Lisäksi pannan käytön ei huomattu parantavan hevosta imppaamisesta. Toivon, että pantaan törmäisi nykyistä harvemmin.

Hockenhull, Creighton (2011) THE USE OF SEVEN METHODS OF PREVENTING STABLE-BASED BEHAVIOR PROBLEMS IN UK LEISURE HORSES AND THEIR RELATIVE EFFECTIVENESS.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?