Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Olen nähnyt “estekaneja”, jotka valjaat päällä loikkivat esteiden yli enemmän tai vähemmän ohjattuina. Varmasti hauskaa vaihtelua kanille, mutta kuinka aktiivinen osapuoli kani itse on tällaisessa toiminnassa?

Heitänkin nyt haasteen kaikille kaninomistajille: Kouluta kanillesi operantisti jokin temppu, videoi se ja linkitä tänne blogiin!

Operantti kouluttaminen tarkoittaa sitä, että eläin on itse aktiivinen toimija koulutustilanteessa. Haluttu käytös voidaan saada aikaan vaihtelevilla tavoilla. Voi käyttää alustoja, kuten hiirimattoa tai muita kohteita, joilla eläintä ohjaillaan oikeaan suuntaan tai asentoon. Sitten vain koulutetaan eli tehdään toiminnasta eläimelle kannattavaa ja palkitsevaa.

Inspiraatiota voit hakea vaikkapa tästä agilityharrastajan videosta:

Hauskaa, kehittävää ja haastellista!

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

5 kommenttia kirjoitukseen “Haaste kani-ihmisille

 • maaliskuu 17, 2012 at 6:04 pm
  Permalink

  Tämä oli kiva, itse voin kokemuksen kautta sanoa, ettei kanille ole kovin helppo temppuja opettaa, mutta äärimmäisen hauskaa puuhaa se on! Itselläni ei enää kaneja ole, molemmat nukkuivat pois yli vuosi sitten 🙁 Silloin aikoinaan opetin ne (operantisti) nousemaan takajaloilleen, nostamaan kortin pakasta ja hyppäämään käskystä laatikon päälle. Lisähaastetta hommaan toi se, että toinen kaneista oli kuuro ja toinen sokea.

  Estekisoissakin me kyllä käytiin jonkin verran, mutta sitä en tosiaan tiedä, että kuinka aktiivinen kani itse oli siinä. Tosin itse taisin vahingossa opettaa kanini ikään kuin operantisti hyppäämään esteitten yli, koska kokemusta eläinten kouluttamisesta minulla ei ollut, enkä osannut “vaatia” kaneiltani tarpeeksi, niin kuin muut sanoivat. Itse siis kiltisti odotin kanin kanssa esteen edessä ja palkkasin, kun se sitten jossain vaiheessa meni yli. Mitään estetykkejä kanini eivät koskaan kyllä olleetkaan.

  Mutta todella antoisaa kanien “kouluttaminen” oli, hyvin erilaista kuin koiran kouluttaminen! Innolla odotan näkeväni muitten suorituksia 🙂

  Reply
 • maaliskuu 26, 2012 at 7:57 pm
  Permalink

  No tämä ei ole kani, vaan hamsteri, ja tässä Hipun ensimmäinen agitreeni. Toinen meni jo huomattavan paljon jouhevammin jne. joten aika hyvin se oppii…

  Reply

Mitä mielessä?