Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Äkkiseltään ajateltuna monen lemmikkilinnun elämä voi olla kaukana lajityypillisestä. Linnut ovat hyvin älykkäitä eläimiä, ja niiden pito lemmikkeinä on aina – kuten muidenkin eläinten kohdalla – kompromisseja täynnä.

Ei kannata vaipua epätoivoon ja syyllisyyteen. Linnun elämänlaatua voit parantaa useilla keinoilla, eikä niistä suinkaan vähäisin ole temppujen kouluttaminen.Katso mallia tästä videosta, ja ota projektiksi jokin hauska tai hyödyllinen temppu!

Varsinaisen tempun lisäksi opit itse lemmikistäsi uusia asioita ja suhteenne paranee. Videoita odotellessa…

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

5 kommenttia kirjoitukseen “Haaste linnunomistajille

  • helmikuu 24, 2012 at 8:33 am
   Permalink

   🙂 Arvostan.

   Oletko kokeillut käsitargetista korittamiseen siirtymisessä sitä, että pitäisit kättä korin alla, jolloin lintu laittaisi pallon edelleen kädelle, mutta korin läpi?

   P.S. Käyhän jakamassa video myös FBn puolella.

   Reply
   • helmikuu 24, 2012 at 9:53 am
    Permalink

    En olekaan tuota koittanut, varmasti hyvä idea ja luultavasti nopeampi kuin tuo käyttämäni tapa. Pitääkin testailla sitä, kun joskus ehdin asiaa opettamaan myös toiselle amatsonilleni.

    Edelliseen jatkoa, tämä ehkä menee sinne hyödylliseen kategoriaan: 😀
    http://youtu.be/B4dHudEqRpU

    Reply
 • Pingback: Koulutus papukaijan virikkeenä | Papukaija lemmikkinä

 • helmikuu 28, 2012 at 11:30 pm
  Permalink

  Minun pieni helmiarattini tekee monia temppuja. Linkin takaa löytyy Temppu, missä se vie 4 pientä mukia pöydälle ja pöydältä tiskialtaaseen (tässä kohtaa sen pitäisi tehdä sama kultaisella kahvikannulla, mutta ei siinä tilanteessa halua mennä lähellekään kannua – tekee sen vasta lopussa) sekä kerää roskia. Näiden temppujen tarkoitus on kehittää sen muistia ja päättelykykyä, mikä tavara kuuluu minnekin, esimerkiksi astiat pöydälle ja sen jälkeen tiskialtaaseen.
  Se osaa lajitella 8 erilaista tavaraa ja muistaa (kunhan keskittyy) niiden oikeat paikat. Parhaimmillaan olemme treenanneet kolmea eri tavaraa samaan aikaan, jolloin onnistumisprosentti on ollut n.85.
  Täsäs kohtaa olemme jo niin pitkällä harjoittelussa, ettei minun tarvitse ohjata tempun tekemistä lähes ollenkaan.

  Reply

Mitä mielessä?