Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kun mikä tahansa eläin elää häkissä (lukisin tähän myös hevoset karsinoissaan), sen virikkeellistämiseen on olemassa yksi hyvä nyrkkisääntö.

Ruokakupista luopumalla pääsee jo pitkälle. Toki häkki (tai karsina) on siivottava riittävän hyvin riittävän usein ja näin hiekkaähkyaikaan suosittelen ruokinta-alustaa hevosille. Kupiton ruokinta sopii tietenkin myös niille eläimille, jotka eivät elä häkeissä.

Mielestäni eläintä ei tee tyytyväiseksi se, että sille tuodaan ruoka kuppiin. Päin vastoin, sille on annettava syy toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään, eli ruuanhankintaa.

Virikkeen tavoitteena on lisätä eläimen omaehtoista lajityypillistä käyttäytymistä tai aktiivisuutta. Miksi yhtälö on usein sellainen, että ruoka tulee kupista ja samalla vietetään tuntikausia nettikaupassa etsimässä kuumeisesti uusia virikkeitä, jolla eläimen saisi aktivoitua. Ruoka on virike, joka saa eläimen kuin eläimen aktivoitumaan.

Tietenkään virikkeille ei ole ylärajaa. Varsinkin niissä paikoissa, jossa resursseja on vähän ja eläimiä paljon, suosittelisin ensimmäisenä luopumaan kupeista.

Lue lisää pikkunisäkkäiden virikkeistä.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?