Harrastuskoiran pohjataidot – luopumisen harjoittelun filosofiaa

Luopumisessa on monta näkökulmaa

Jätä, katso, ohi, anna olla. Miten koiran saa luopumaan sitä kiinnostavista asioista kuten polkupyöristä, autoista tai toisista koirista? Mitä jos koiraa ei kiinnosta ne palkkiot, joilla haluamme sitä palkita? Luopumisen harjoittelua voi katsoa monesta näkökulmasta ja siihen liittyy kiinnostavia aihepiirejä, kuten:

  • pinnistely
  • häiriöt
  • motivaation kohdistaminen
  • käsikirjoitus
  • vihjeiden vahvuus

Luopumista voi harjoitella monella tavalla

Itse opetin luopumista naminyrkki-periaatteella vuosikausia, ja pidin perusteltuna sitä, että luopuminen opetellaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Sittemmin olen vaiheillut melko paljon aiheen parissa, ja viimeiset viitisen vuotta olen asiaa miettinyt päivittäin.

Luopuminen ei siis ole vain yksi temppu mielestäni, ja sitä voi harjoitella monella tavalla. Keskinen tekijä luopumisharjoittelussa on luottamus. Koiran pitää voida luottaa mielekkäisiin seurauksiin, muuten homma ei toimi.

Tärkeä seikka luopumisharjoittelussa on konfliktin välttäminen

Yksi keskeinen tekijä luopumisharjoittelussa on konfliktin välttäminen. Tyypillisin konflikti koiralla on turhautumisen tunne. Turhautumisesta voi kasvaa ajan mittaan iso konflikti, joka oireilee koirasta riippuen eri tavoin; joku koira välttelee ja haistelee lattiaa, toinen häslää eikä keskity ja kolmas käyttää ääntään.

Konfliktien purkaminen on yksi keskeinen osa työtäni harrastuskoirien parissa.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä pääset kuuntelemaan luennon, jossa avaan näkökulmia luopumisharjoitteluun ja konflikteihin. Saat ajatuksia luopumisen monipuoliseen ymmärtämiseen.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?