Helppoja temppuja kissoille

Kissan kanssa on kiva harrastaa! Kissa oppii nopeasti vaikka mitä temppuja, jos vain palkkaus on kunnossa. Kissan kanssa tulee nopeasti vastaan mielikuvitus; mitä kaikkea vielä voisin opettaa?

Kissan kanssa, kuten muidenkin eläinten kanssa, kannattaa laittaa pari perusasiaa kuntoon palkitsemiseen liittyen. Ensinnäkin kannattaa ottaa käyttöön joku palkkiomerkki, eli sana tai vaikka naksutin, joka merkkaa kissalle luotettavasti, että palkkio on nyt tulossa. Toiseksi, kannattaa pitää maltti ennen kuin alkaa ohjata kissaa liikaa herkkujen avulla.

Jo pelkästään palkkiomerkin opettaminen on yksi temppu sinänsä, josta kannattaa aloittaa. Palkkiomerkin opettaminen kannattaa, koska silloin ei tule ohjanneeksi kissaa käsillä, vaan antaa kissan itsensä tarjota erilaisia asioita herkun saadakseen. Palkkiomerkin voi opettaa niin, että varaat hyviä herkkuja sen verran kuin kissa innokkaasti haluaa syödä ja sanot palkkiomerkin/naksautat ja annat heti perään namin. Toista tätä, kunnes huomaat että kissa reagoi palkkamerkkiin, eli alkaa odottaa namia palkkiomerkin kuultuaan.

Omasta mielestäni vaikeinta kissan treenaamisessa on se, että malttaa odottaa ja luottaa siihen, että kissa kyllä tekee. Toinen hankala asia on se, jos laittaa riman liian korkealle tai alkaa epäröidä palkitseeko vai ei. Kissa on nopea liikkeissään ja mikäli se kokee tekevänsä omasta mielestään oikein, eikä kuitenkaan saa palkkaa, se voi turhautua ja sen motivaatio voi laskea. Itselleni on käynyt niin, että kissa on jopa poistunut paikalta, kun en ole sitä sen mielestä riittävän hyvin palkinnut.

Kannattaa aloittaa kissan kouluttaminen palkkiomerkistä ja kohteista. Näitä harjoitellessa tulee samalla keskittyneeksi siihen, että kissa ei vain seuraa namikättä, vaan alkaa itse tarjota erilaisia asioita. Kohteiden avulla on helppoa rakentaa vaikka mitä temppuja kissalle, kun ei tarvitse käyttää aasi-porkkana -systeemiä.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa saat vinkit kissojen kanssa temppuilun aloittamiseen ja tärkeisiin alkuharjoituksiin!

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?