Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Olipahan taas HU – huhhuh. On todella urheilulehti kyseessä. Ensin henkilökuva Pekka Larsenista ja hänen näkemyksiään kukkahattutädeistä, kilparatsastuksen tulevaisuudesta ja kukkahattutädeistä. Jes. Mainittiin vielä ettei kannata uhrata pateja niihin, jotka aamusta iltaan kirjoittavat tietäväisinä nettiin. No, minuun ei tarvitse uhrata pateja ainakaan.

Sitten raportti Piia Pantsun valmennuksesta, jossa “hevosta on maaniteltu paremmin takaosalleen niin kauan, että se lopulta on hyppinyt takajaloillaan”. Joujesjes, näin meillä. No, positiivinen asia on, että keinoista kerrotaan suoraan.

Ollaan ongelman ytimessä. Lehdessä kiukuttelemallako kilparatsatuksen mainetta ja katsojalukuja nostetaan? Kokenut pitkän linjan setä haukkuu hevosurheilussa ne viimeisetkin potentiaaliset katsojat ikuisiksi pikkutytöiksi sun muiksi. Täditellään ja pidetään tyhmänä. Ei toimi ainakaan tämän nettikirjoittelijan ja kukkahattutädin kohdalla..

Saman lehden sivuilla Larsen ehtii haukkua kukkatädit (jotka raatavat kilpailujärjestäjinä ja maksavat teinityttöjensä harrastuksen), liian paljon hevosiaan säästävät kilpailijat, joita kukaan ei jaksa katsella sekä SRL:n. Tältä pohjalta varmasti kaikki osapuolet ovat varmasti valmiita viemään hienoa harrastusta eteenpäin.

Uskon, että kilparatsastus tulee tienristeykseen. Ilmiö sisältää niin monta hyvinvoinnin kannalta kyseenalaista asiaa, että on vain ajan kysymys milloin loppukin yleisö nostaa kytkintä. Ja nämä ongelmat eivät ole kukkahattutätien vääristyneen maailmankuvan tuotoksia, vaan ihan tutkittua tietoa. Sitä on varmasti pitkän linjan setien vaikea käsittää.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

0 kommenttia kirjoitukseen “Hevos urheilua

 • elokuu 24, 2011 at 8:25 am
  Permalink

  Seuraatko Hevostalli.netin SRL-topicia Ratsastus-foorumilla? Siellä on keskustelu ahkerasti myös siitä, miksi tuomarit eivät puutu hevosten pieksentään (josta myös kirjoitin viime HU:n Vieraskynän), jollaista tänäkin kesänä on nähty GP-sarjankin kisoissa, jossa jo luulisi linjan olevan sellainen, ettei katsojat ja sponsorit katoa.

  Reply
  • elokuu 24, 2011 at 12:05 pm
   Permalink

   En seuraa ht:n keskustelua juuri lainkaan.. Siksi kai olen niin pihalla 😉

   Reply
 • elokuu 24, 2011 at 8:27 am
  Permalink

  Ja todellakin, hevosurheilu on kohta tiensä päässä tällä menolla 🙁

  Reply

Mitä mielessä?