Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Sain eläinlääkäriltä ohjeen huuhdella hevosen hampaita. Hevosella on hampaiden väleissä rakoja, joihin rehu pakkautuu. Tiheän raspaamisen lisäksi huuhtelu voi auttaa; mahdollinen suurempi hammasremontti on ajankohtainen vasta kun varsa on syntynyt.

Ei ole mitenkään helppo homma ruiskuttaa vettä hevosen suuhun. Jokainen voi arvata, että pakottamalla rikkoo itsensä ja vaikeuttaa toimenpidettä entisestään. Päätin siis kouluttaa hevoselle, että ruisku on kiva asia.

Aloitin palkitsemalla hevosta siitä, että se koskettaa ruiskua. Seuraavaksi aloin palkita koskettamisesta omenamehulla. Melko pian hevonen ymmärsi, että ruiskusta saa omenamehua, ja se alkoi itse hamuta ruiskua suuhunsa. Tämän jälkeen laimensin mehua ja vaihdoin sen veteen. Aina viimeisellä ruiskullisella annoin edelleen mehua, jotta käytös pysyy yllä.

Kokonaisuudessa koulutukseen meni alle kymmenen treenikertaa. Nyt voin huuhdella hampaat ilman kiinnipitämistä ja muuta teutarointia. Samalla periaatteella voi kouluttaa hevosen lääkintään, pistämiseen, klippaamiseen ja mihin tahansa muuhun käsittelytoimenpiteeseen.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

2 kommenttia kirjoitukseen “Hevosen hampaiden huuhtelu

 • 23.3.2014 at 13:47
  Permalink

  Tää sun blogi on kyllä ihan paras! 🙂 Älä vaan lopeta kirjottamista!

  Reply
  • 23.3.2014 at 20:43
   Permalink

   Kiitos 🙂 kyllä mulla varmaan sanottavaa riittää muutamaan postaukseen.

   Lähetetty iPhonesta

   Eläinkoulutusblogi kirjoitti 23.3.2014 kello 13.47:

   > >

   Reply

Mitä mielessä?