Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Voiko aidan yli tai kaltereiden läpi tapahtuva kanssakäyminen korvata kimpassa tarhaamisen tai laiduntamisen? Mistä tietää tappelevatko hevoset tosissaan vai onko kyse leikistä?

Hevosten leikkikäyttäytymisestä on tehty laaja selvitys, jossa on käytetty olemassa olevaa tutkimusaineistoa, kenttähavainnointia sekä hevosammattilaisten kokemuksia. Leikkiin liittyviä käytöksiä löydettiin yhteensä 38. Varsat leikkivät eniten, mutta myös aikuiset hevoset leikkivät; etenkin silloin kun niillä on muut asiat kunnossa.

Hevosille kannattaa tarjota mahdollisuuksia lajitovereiden seuraan ja leikkimiseen. Hyvinvoinnin kannalta leikki on tärkeää; siinä harjoitellaan sosiaalisia suhteita sekä saadaan monipuolista liikuntaa. Kun hevosilla on tilaa riittävästi ja seurustelu toteutetaan vähitellen, voidaan minimoida riskit ja parantaa hevosen elämänlaatua merkittävästi.

McDonnell, Poulin (2002), Equid play ethogram, Applied animal behaviour science 78: 263-290.

Lue koko artikkeli täältä.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?