Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Laidunkausi lähenee loppuaan. Edessä on pitkä sisäkausi, mikä ei hevosten mielestä ole aina päätähuimaavan hauskaa. Moni asia muuttuu talliin palatessa.

Laitumella hevonen saa päättää milloin syödään ja milloin levätään. Usein laidunkaudella huomataankin, että hevosen vuorokausirytmi poikkeaa malko paljon tallirutiineista. Laidunrytmiin vaikuttaa lisäksi sää. Aurinkoiset päivät seistään katoksen uumenissa ja viileät yöt syödään.

Tallissa ruokaa ei ole koko ajan saatavilla ja ruokinta on aika erilaista verrattuna tuoreeseen heinään ja kivennäiseen. Hevonen ei liiku tallikaudella yhtä paljon kuin laitumella.

Muistathan nämä neljä vatsahaavan riskitekijää, kun siirrät hevosen sisälle.

1) Harjoittelun intensiteetti (levon ja rajun liikunnan vaihtelu)

2) Aikataulutettu ruokinta (ei vapaa)

3) Tallissa seisottaminen

4) Väkirehupainotteinen ruokinta

Tee pehmeä lasku!

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?