Hevostaitokoulu, osa 1: Hoitotoimet ja käsittely

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Hanki verkkokurssi nähdäksesi piilotetun sisällön.

Tässä osassa käsittelemme hevosen hoitoa ja tärkeitä arjen perustaitoja. Saat käyttöösi myös teorialuennot, jossa selkiytetään harjoitusten taustalla vallitsevia oppimisteorian perusteita. Samalla tulevat tutuksi tyypillisimmät koulutustekniikat, kuten vastaehdollistaminen ja operantti ehdollistuminen.

Kurssin aikana saat henkilökohtaista valmennusta, kun videoit omaa harjoitteluasi. Me kommentoimme koulutustasi joka arkipäivä. Havainnollisista harjoitusvideoistamme saat ideoita omaan tekemiseen ja vinkkejä mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Videoiden kautta saat selkeät toimintaohjeet, joiden avulla voit kouluttaa omaa hevostasi. Turvallisuus on kaikessa hevosten kanssa toimimisessa erittäin tärkeää. Siksi kehotamme käyttämään suojavarusteita, kuten käsineitä, turvajalkineita ja kypärää jokaisessa koulutustilanteessa.

Tällä hevostaitokoulun kurssilla keskitymme jokaista hevosihmistä koskettaviin perusteisiin. Hevosen perushoito ja käsittely on tärkeää harjoitella sujuvaksi turhien vaaratilanteiden välttämiseksi. Sekä päivittäisten hoitotoimien että eläinlääkärikäyntien sujuvuus ei aina ole itsestäänselvää, koska hevonen oppii pakoeläimenä pelkäämään hyvin helposti. Pelko lisää stressiä ja hevosen hyvinvoinnin ja hevosen sekä omistajan turvallisuuden kannalta on tärkeää, ettei pelkoreaktioita synny normaalin käsittelyn yhteydessä.