Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

A) Kontakti

Jotta yhdessä kulkeminen olisi mahdollista, pitää sekä kuljettajan että kuljetettavan olla yhteydessä toisiinsa. Ensisijaiseksi yhteydeksi ei suositella konkreettista hihnaa, vaan yhteyden tulisi olla enemmän henkinen laadultaan. Henkinen yhteys kuljetettavaan luodaan toistuvasti palkitsemalla häntä yhteydenpidosta. Kuljettaja on avain kaikkeen hauskaan.

B) Pidetään narut löysinä

Kuljetettavalla tulisi olla sellainen mielikuva, että mitä löysemmällä fyysinen hihna on, sitä enemmän hänen toiveitaan kuunnellaan.Tätä voidaan harjoitella sekä herkkujen että ympäristön muiden palkkioiden, kuten hajujen avulla. Jos kuljetettava pysyy lähellä ja säilyttää narun löysänä, sitä päästetään nuuhkimaan ja muutenkin palkitaan. Jos kuljetettava ei säilytä kontaktia ja vetää narua tiukalle, naru pidetään tiukalla. Kun kuljetettava palaa kontaktiin, naru löysytetään heti.

C) Erikoistilanteet

Erikoistilanteissa toivomme kuljetettavan kysyvän meiltä ennen ryhtymistä omavaltaisiin ratkaisuihin esimerkiksi ohikulkijoiden suhteen. Toivomme, että kuljetettava reaktionomaisesti ottaa meihin kontaktin aina mitä tahansa epäilyttävää nähdessään. Tämän harjoittelussa hyödynnämme herkkuja ja lavastamme tilanteita. Kun polkupyörä tulee vastaan, herkkuja sataa – kun ketään ei tule vastaan, herkkuja ei tipu. Vähitellen kuljetettava alkaa toivoa vastaantulijoita – ei rähistäkseen vaan saadakseen kuljettajalta herkkuja.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?