Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Mitä yhteistä on englanninbulldogilla ja belgian sinisellä?

Niillä on paljonkin yhteistä. Monen mielestä se on kamalaa, että lihantuotannossa on rutiinikäytäntönä keisarinleikkaus. Kuitenkin se on ihan hyväksyttävää, että koirilla on niin isot päät, että ne pitää leikata ulos. Kummassakaan tapauksessa jalostusvalinnassa ei pidetä tärkeänä sitä, että eläin pystyisi liääntymään luonnollisella tavalla.

Belgian sininen näyttää hormonihirviöltä kaksoislihaksineen. Täysin lihasmassaan perustuva jalostusvalinta aikaansaa sen, että kyseisen rodun edustajilla on alikehittynyt sydän ja hengityselimistö. Belgian siniset kärsivät sydänongelmista ja hapenpuutteesta. Kuulostaako tutulta? Näin on myös englanninbulldogin laita. Äärimmäisen raskas ruumiinrakenne sekä lyttykuono aiheuttavat hapenpuutetta ja hengitysvaikeuksia (joita markkinoidaan kuorsaamisena..).

belgianblue

Kaksoislihaksilla varustettuna liikkuminen on haastavaa. Liikkeiden jäykkyys, ylös nousemisen vaikeus, imemisvaikeudet… Myös englanninbulldogille liikkuminen on haastavaa. Kuono, jolla ei saa happea sekä valtava massa eivät ole toimiva yhdistelmä terveyden kannalta.

Ennen kuin leimaamme tuotantoeläinteollisuuden julmaksi ja epäeettiseksi, voisi pikaisesti vilkaista peiliin ja kysyä, miksi ihmeessä teemme lemmikeillemme aivan samoja kauheuksia? Ainoastaan huvin vuoksi.

englbulldog

Lue lisää:

http://schatzie-speaks.hubpages.com/hub/Belgian-Blue-Cattle-Ethics

http://www.rspca.org.uk/ImageLocator/LocateAsset?asset=document&assetId=1232712491490&mode=prd

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

2 kommenttia kirjoitukseen “Hyväksytkö sinä belgian sinisen?

Mitä mielessä?