Kysytään koiralta®️ – tyytyväinen lenkkikaveri -kouluttaja

Kysytään koiralta® – tyytyväinen lenkkikaveri -koirankouluttaja

Koirankouluttaja! Tule kehittämään ammattitaitoasi! Haluatko kokonaisvaltaisen näkökulman hihnalenkkeilyn haasteiden ratkomiseen? Haluatko auttaa asiakkaitasi paremmin hihnatreeneissä? Haluatko ymmärtää ja ratkoa paremmin hihnarähinää, vetämistä ja sinkoilua? Haluatko tulla paremmin toimeen asiakkaiden kanssa? 

Hihnaongelmat ovat suurin syy hakea apua kouluttajalta ja niiden ratkomisella on valtavan suuri merkitys sekä koiran että omistajan hyvinvoinnille ja elämänlaadulle. Parhaimmillaan kouluttaja toimii valmentajana ja tsemppaajana ja ohjaa asiakasta löytämään yhteisen sävelen koiransa kanssa. Näin tulokset ovat pysyviä, lähestymistapa yksilöllinen ja asiakkaan sekä koiran toimijuuden tunne vahvistuu. 

Hihnatreeneissä on oleellista se, että koiran omistajan ymmärtää mitä hänen kannattaa koiransa kanssa harjoitella ja miksi – tämä auttaa häntä sitoutumaan ja soveltamaan opittuja taitoja myös muissa arkipäivän tilanteissa. Kouluttajan rooli ei ole opettaa koiralle uusia taitoja, vaan parantaa omistajan ja koiran välistä yhteistyötä. 

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on suunnattu koirankouluttajille, jotka tekevät asiakastyötä koirien hihnakäyttäytymisen parissa. 

Mitä koulutuksesta saa?

Koulutuksen käynyt osaa kohdata asiakkaan, kuunnella hänen tavoitteensa ja kehittää tavoitteellisia harjoituksia asiakkaan tilanteeseen. Koulutuksen käynyt ymmärtää koiran käyttäytymiseen vaikuttavia seikkoja monipuolisesti.

Koulutuksen tavoitteena on opettaa toimimaan erilaisten koirien ja asiakkaiden kanssa tuloksellisesti ja ihmis- sekä koiralähtöisesti, positiivisen vahvistamisen keinoilla. 

Koulutuksen läpäistyäsi osaat 

 • Ymmärtää, että koulutus suunnitellaan aina asiakkaan näkökulmasta
 • Työskennellä tavoitteellisesti ja vuorovaikutteisesti erilaisten asiakkaiden kanssa
 • Huomioida lähtökohdiltaan ja ominaisuuksiltaan erilaisia koiria ja soveltaa harjoituksia niiden erityispiirteiden mukaisesti
 • Luoda koirakohtaisia koulutuspolkuja, joita asiakas pystyy kotona ja arjessa toteuttamaan
 • Avata hihnalenkkeilyn filosofiaa kansantajuisesti
 • Auttaa asiakkaita parempaan arkeen koiriensa kanssa

Mitä koulutus sisältää?

Koulutus on kahdeksan kuukautta kestävä prosessi, jonka aikana pidetään 11 intensiivistä lähiopetuspäivää sekä ryhmäohjaukset etäyhteydellä. Lähiopetuspäivät koostuvat keskustelevista luennoista sekä käytännön harjoituksista. 

Valmennus on erittäin intensiivinen ja sen edellyttämä työmäärä jakautuu seuraavasti: 

 • Lähiopetuspäivät 11x 7 tuntia
 • Etäohjaus koko ryhmälle 8 h 
 • Pienryhmä 12 h / pienryhmätyöskentelyä omatoimisesti
 • Käytännön harjoittelut asiakkaiden kanssa 24 tuntia
 • Facebook-ryhmä vertaistukeen

Koulutuksen voi suorittaa osallistumalla lähiopetuspäiviin ja suorittamalla harjoittelut sekä palauttamalla vapaamuotoinen oppimispäiväkirja. 

Lähipäivät Rallitassun koulutushallilla Tuusulan Jokelassa

 • 5.1.
 • 2.2.
 • 2.3.
 • 30.3.
 • 27.4.
 • 25.5.
 • 22.6.
 • 3.8.
 • 31.8.
 • 28.9.
 • 26.10.

Kuka kouluttaa?

Jaana Pohjola – 12 vuotta eläinten käyttäytymisneuvojana (MSc, BSc) on tarjonnut mahdollisuuden oppia ongelmatilanteista paljon. Käytännön työn myötä kiinnostus on laajentunut eläimistä ihmisiin, ja ihmispuolen koulutuksina ammatillinen opettaja ja voimavarakeskeinen työnohjaaja. Kysytään koiralta® – menetelmän kehittäjä ja jatkuvasti uutta oppiva hihnakouluttaja. 

“Kouluttajan on hyvä pysyä uteliaana, eikä lukittua yhteen tyyliin. Mukavuusalueen ulkopuolella oppii eniten ja itseään kannattaa jatkuvasti haastaa kohti uutta. Parhaat oivallukset syntyvät mahdottomilta tuntuvissa tilanteissa.”

Kysymyksiä & vastauksia

Mitä teknisiä laitteita tai sovelluksia tarvitsee? 

Valmennukseen liittyy paljon etäohjausta, sekä yksilöllisesti että ryhmissä. Etäohjaus toteutetaan Zoom-sovelluksen kautta. Sovellus on ilmainen ja helppokäyttöinen ja opastamme sen käytössä. 

Missä koulutus järjestetään? 

Lähiopetusjaksot pidetään Jokelassa, Rallitassun koulutushallilla. 

Miten harjoittelu tapahtuu? 

Kurssin aikana harjoittelet oikeiden asiakkaiden kouluttamista. Koulutettavat asiakkaat antavat palautetta opiskelijoiden koulutuksista ja auttavat näin oppimisessa. Asiakkaat kannattaa hankkia itse omalta asuinpaikkakunnalta.

Millainen oppimispäiväkirja on? 

Oppimispäiväkirja on vapaamuotoinen dokumentti tai media, jossa opiskelija käy läpi koulutuksen aikaisen oppimisprosessinsa. Oppimispäiväkirjan voi toteuttaa missä tahansa muodossa; videona, tekstinä tai vaikka leikekirjana.

Mitä hyötyä koulutuksesta on? 

Valmennuksessa pääsee päivittämään osaamistaan inspiroivassa vertaisryhmässä ja saa ympärilleen kouluttajakollegojen verkoston.

Voiko koulutukseen osallistua etänä? 

Etäosallistuminen on mahdollista, ja se ei vaikuta valmennuksen hintaan. 

MUUTOS- JA PERUUTUSEHDOT

Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin yksi kuukausi ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % koko hinnasta. Kaksi viikkoa ennen sarjan alkua ja sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Esteen ilmetessä kurssipaikan voi kuluitta luovuttaa kollegalle. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Koulutuksen hinta on 1190 € (alv 0) ja sen voi maksaa erissä. Maksamalla varausmaksun ilmoittaudut mukaan kurssille, loput maksuerät sovitaan kurssin alkaessa.