Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

On ilo huomata, että näkemys kissoista on muuttumassa. Niitä ei pidetä koristeina ja niiden hyvinvointiin halutaan todella panostaa. Tässä omat vinkkini kaikille kissanomistajille.

 1. Valitse kasvattaja huolella
  • Kissan luovutusikä on 12 viikkoa. Älä ota kissaa alaikäisenä missään tilanteessa. Vastuullinen kasvattaja tietää luovutusiän ja ajattelee pennun parasta. Pentuaika on kissalle erittäin tärkeä vaihe, eikä pentuajan puutteita voi kokonaan korvata aikuisena.
 2. Katsaus ruokaan
  • En ole ravitsemusneuvoja, mutta sen verran tiedän, että kissa on ehdoton lihansyöjä. Kissa ei tarvitse hiilihydraatteja, joita laatukissanruuatkin sisältävät jopa puolet. Kissoilla ei kuulu olla reikiä hampaissa – sitäkin on nähty. Tutki tuoteseloste, älä luota brändiin. Pidä ruoka-ajat, vapaa ruoka vain heikentää ruokahalua. Laadukas ravinto on paras panostus terveyteen.
 3. Virikkeellistä
  • Kissoja ei ole suunniteltu makaamaan 23,5 tuntia vuorokaudessa. Jos näin on, on aika toimia. Virikkeet ovat onneksi halpoja, joskus paperipussi voi riittää. Pääasia on, että kissan ympäristö muuttuu jotta se säilyy mielenkiintoisena. Kouluta kissaa palkkioiden avulla, vie sitä ulos, ota se matkalle mukaan, tarjoa sille uusia kokemuksia. Älä unohda, että kissa on saalistaja ja sen täytyy saada saalistaa edes leikisti pysyäkseen tyytyväisenä.
 4. Totuta käsittelyyn
  • Ole kissaa kohtaan reilu ja totuta se matkustamiseen jos sen pitää matkustaa. Totuta herkkujen avulla myös käsittelyyn, jotta kissa ei stressaa liikaa eläinlääkärissä.
 5. Vie ajoissa lääkäriin
  • Kissat eivät kerro, jos ne ovat sairaita. Opettele tulkitsemaan kissan kivut. Soita rohkeasti lääkärille jos kaikki ei ole hyvin. Kissa tuntee kipua samalla tavalla kuin kaikki muutkin eläimet – ei ole asiallista jättää sairasta kissaa hoitamatta.
 6. Ehkäise käytösongelmia
  • Kissa tarvitsee siistinä pidetyn hiekkalaatikon mieluisassa paikassa. Se tarvitsee sallittuja raapimispaikkoja ja mielekästä aktiviteettia. Kissa pitää korkeista paikoista ja se arvostaa positiivista kanssakäymistä omistajansa kanssa. Jos kissa käyttäytyy ei-toivotulla tavalla, ota yhteyttä käytösneuvojaan ennen kuin tartut suihkepulloon.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

3 kommenttia kirjoitukseen “Jaanan kuusi kissavinkkiä

 • 26.11.2012 at 18:09
  Permalink

  Meillä ei koskaan kielletty kissoja tekemästä mitään. Ei-toivotuissa tilanteissa – joita oli todella vähän – harhautettiin tekemään jotain muuta tai kertakaikkiaan jätettiin noteeraamatta. Kun perheeseen tuli vauva, alkoi kissojen ‘häiriökäyttäytyminen’. Ne ei selvästikään saa riittävästi huomiota. Onneksi niitä kuitenkin on kaksi ja ne vaanivat, jahtaavat ja painivat keskenään. Iltaisin on hirmuhepulit ja kun vauva menee nukkumaan, isäntäväki istahtaa sohvalle ja kissat valtaavat nopeasti sylipaikkansa 🙂

  Reply
 • Pingback: Toinen kissa vai ei? « Eläinten koulutuksesta

 • Pingback: Tyytyväinen sisäkissa | Eläinkoulutusblogi

Mitä mielessä?