Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Parellin seven gamesin innoittamana keksin omat seitsemän perusasiaa, jotka kannattaa laittaa hevosen kanssa kuntoon.

Johtajuuden pohtiminen on ajanhukkaa – yhteistyö hevosen kanssa perustuu pieniin osa-alueisiin ja molemmminpuoliseen luottamukseen ja ennakoitavuuteen. Sen sijaan että mietit kumpi teistä kuvittelee olevansa alfahevonen, keskity siihen miten ja mitä pyydät ja miten ja mitä hevonen tekee.

  • Käsittele, siedätä ja vastaehdollista: opeta hevonen sietämään eri asioita jo varsana, käytä hyödyksesi ruoka-aikoja ja rauhallista seurahevosta, vie varsaa ihmisten ilmoille ja opeta se pitämään käsittelystä, ei vain sietämään sitä.
  • Kouluta perusasiat: myötäämään paineelle joka suunnasta, pysymään paikallaan ilman ketjuja, kulkemaan eteen, peruuttamaan ja väistämään pyynnöstä.
  • Vähennä tietoisesti voimakkaita pelkoreaktioita: älä säikyttele, älä juoksuta tai jahtaa, siedätä pelottaviin asioihin asteittain.
  • Vältä konflikteja ja turhaa stressiä: vaadi vain hevosen kykyjen mukaan – vastakkainasettelu lisää vastakkainasettelua.
  • Tee itsestäsi tärkeä, älä ole silmitön orjuuttaja: jos esiinnyt positiivisessa valossa, hevonen pitää sinusta ja päin vastoin.
  • Tartu ongelmakohtiin ajoissa: vastaehdollista pelottaviin asioihin, aloita ongelmatilanteissa koulutus alusta (esim. lastaaminen)
  • Vältä hevosen hämmentämistä; jos maiskuttaminen tarkoittaa eteen, älä maiskuta kun haluat peruuttaa, älä käytä kahta apua yhtäaikaa, kouluta vain yksi vaste kullekin vihjeelle

Lue myös:

Käsittely vs käytös

Ratsastushuijaus

Hevonen ja hyvinvointi on kaiken perusta?

Hevosen pelkoreaktiot: geeneissä vai ympäristön aiheuttamaa?

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?