Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kaksi mustaa labradoria, Budge ja Boe, toimivat Irakissa englantilaissotilaiden tukikohdassa. Koirilla on tärkeä tehtävä: ne lievittävät sotilaiden stressiä Mosulissa ja Tikritissä.

Koirat koulutettiin opaskoirakoulussa Englannissa. Ne totutettiin väkijoukkoihin ja koviin ääniin, jotta ne sopeutuisivat sotaan mahdollisimman hyvin. Labradorit saapuivat perille helikoptereilla, ja työskentelevät yhdessä terapeuttien kanssa.

Sotilaat saavat käyttää koirien terapiapalveluita aina halutessaan. Koirat tuovat helpotusta rankkoihin olosuhteisiin, koska kaikki sotilaat eivät halua tai kykene ottaa kokemuksiaan puheeksi ihmisten kanssa.

Koirilla on tärkeä rooli sotilaiden mielenterveyden edistämisessä; vaikka koira ei ole ratkaisu sinänsä, se on todellakin jäänsärkijä.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?