Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kannukset ovat merkinantovälineitä. Samoin raipat, piiskat ja kuolaimet.

Miten merkinantovälineitä tulisi käyttää? Ja miksi merkinantovälineet ovat usein tuntoaistiin pohjautuvia?

Voisiko merkinantovälineet päivittää joskus? Voisiko olla jopa niin, ettei fyysistä kontaktia välttämättä tarvittaisi?

Joskus kuulee vitsailtavan kannusihottumasta. Se on sitä, että hevosen kylkiin tulee reikiä pehmeistä merkinantovälineistä. Se on tuomittavaa ja väärin. On olemassa myös kuolainten aiheuttamaa suuihottumaa, jota on paljon vaikeampi todeta, kun suun limakalvot ovat huulien takana piilossa.

Voisi käynnistää arvokeskustelun siitä, millaisilla keinoilla harmoniaa hevosen kanssa tulisi tavoitella.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

2 kommenttia kirjoitukseen “Kannusihottumaako?

 • 8.1.2012 at 21:35
  Permalink

  Niinpä! Itse olen miettinyt, miksei ääniapuja käytetä enemmän “englantilaisessa” ratsastuksessa. Ilmeisesti Islanninhevosille ääniapuja käytetään paljonkin, ja itse juoksutan hevostani lähes pelkästään äänellä ja sanoilla, juoksutuspiiska on aika lailla vain rekvisiittana mukana. En siis juuri räimi sillä edes ilmaa.

  Reply
 • 9.1.2012 at 16:27
  Permalink

  Niinpä, merkinantovälineen ei tarvitse välttämättä olla suorassa, fyysisessä kontaktissa. Se, mikä tässä eniten mietityttää on se seikka, että mikäli merkki on hevoselle opetettu, sitä käytettäessä sen merkin tulisi olla aina samanlainen?
  Mikäli kuolaimet aiheuttavat suuhun mustelmia ja ruhjeita tai kannukset kylkiin haavaumia, aika voimakkailla merkeillä on hevonen koulutettu?

  Reply

Mitä mielessä?