Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Brad De Veluwe on hieno hevonen. Sen valmentaja, Tuomas Korvenoja tietää uskoakseni, miten hevosta tulee valmentaa niin, että sen psyyke voi hyvin. Tästä kielii sekä menestys että Korvenojan puhetapa – sellainen valmentaja, joka ei pidä hevosen henkistä hyvinvointi (iloisuutta, eloisuutta, keskittyneisyyttä tai kiltteyttä) tärkeänä, ei siitä puhu. Korvenoja puhuu.

Haastatteluista olen poiminut adjektiiveja, joilla Korvenoja luonnehtii tähtihevosta. Niitä ovat mm. kiva kundi, fantastisen vilkas ja eloisa kaveri, iloisen oloinen ja keskittynyt..

Ja hoitaja Marko Korpi: Brad on eloisa  kaveri ja hirveän kiltti. Siinä on paljon virtaa ja se innostuu helposti asioista. Helppo hevonen ja hauska tyyppi.

Tällaisia, hevosta kunnioittavia ja arvostavia kommentteja lukisi mielellään enemmänkin aivan maailman huipulla:

Minulla on tunne, että se oikeasti haluaa voittaa. Se on niin ammattimainen urheilija, että sillä on ihan selvä käsitys siitä, mitä siellä radalla tehdään ja mitä siellä pitäisi tapahtua. Se on rehellinen ja aito urheilija, joka tsemppaa viimeiseen asti ja haluaa olla ensimmäisenä maalissa. Niin ihmisten kuin eläintenkin urheilussa voittajat ovat yleensä niitä, joilla on kovin voitontahto. Se tykkää mennä sinne radalle, juosta ja voittaa. Se on puhdasverinen kilpailija, Korvenoja kehuu.

Nyt on kova kausi meneillään, ja meistä molemmista omistajan kanssa tuntuu, että Brad ansaitsisi ihan kunnon loman ennen kuin siirtyy isojen joukkoon avoimiin luokkiin. Pitää olla malttia mukana eikä polttaa kynttilää molemmista päistä, Korvenoja toteaa. Se oli jotenkin erittäin halukas juoksemaan ja ketterän tuntuinen kuin kissa. Kuitenkin sellainen viritetyn teräsjousen oloinen, että siellä oli kyllä energiaa ja hyvät potkut takana.

Hyvä hevonen saa monen miehen näyttämään hyvältä. Hevonen tekee miehen ja valmentajan, toteaa ravivalmentaja Tuomas Korvenoja.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Yksi kommentti “Kilpahevosen henkinen valmennus

  • 24.9.2012 at 12:41
    Permalink

    syyskuu 24: ja tämä taito kantaa hedelmää (ravihevosen kyseessä ollen voittopottia) 🙂

    Reply

Mitä mielessä?