Kissan painonhallinta, osa 1: mielekäs aktiivisuus
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kissa on ihan aidosti aktiivinen eläin. Se muistuttaa siinä mielessä lemmikkiään ihmistä, että mikäli ruokaa on riittävästi tarjolla, se ei turhia hötkyile. Tästä syystä kissa herkästi kerää massaa, mikä ei ole sen terveydelle hyvä asia.

Ruokinta on tärkeässä roolissa painonhallinnassa. Koska en ole ruokinnan asiantuntija, keskityn tässä juttusarjassa lähinnä siihen, miten ruokaa kannattaa kissalle tarjoilla. Kissan kohdalla ruuan tarjoilutavalla on nimittäin väliä!

Kun sopiva ruoka ja sopiva määrä ruualle on löytynyt, kannattaa käyttää hetki siihen, että miettii mistä kissan päivä koostuu. Mitä kissa harrastaa, kuinka paljon arviolta se liikkuu päivittäin ja kuinka mielekkääksi kissa elämänsä kokee?

Kissa on haastava eläin koiraan tai hevoseen verrattuna, että liikunnan lisääminen saattaa muodostua ongelmaksi. Toki valjaissa ulkoilua voi lisätä energiankulutusmielessä, mutta se ei kaikille ole helppo ratkaisu. Yksinkertaisempaa olisi saada kissa itse aktivoitumaan.

Dieetillä olemisessa on se haaste, että herkkujen määrä voi alkaa arveluttaa ja ruuasta tulee iso asia ja entistä enemmän elämän keskipiste. Nälkäinen kissa ei ole kiva kaveri, vaan rasittaa omistajaa monella tavalla.

Painonhallinnan kannalta olisi tärkeää, että kissa saisi vähemmän energiaa, vaikka se samaan aikaan kuvittelisi syövänsä yhtä paljon tai jopa enemmän kuin aiemmin. Lisäksi olisi hyvä, jos kissa oppisi työskentelemään ruuan eteen, jolloin syöminen olisi ainakin osittain muutakin kuin ravinnon nauttimista.

Liity jäseneksi niin näet videon, jossa saat vinkit ksisojen aktiivisuustason lisäämiseen.

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Hanki Maksullinen jäsenyys nähdäksesi piilotetun sisällön.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini josta löydät lisää ohjeita kuinka se tapahtuu!

2 kommenttia kirjoitukseen “Kissan painonhallinta, osa 1: mielekäs aktiivisuus

 • marraskuu 25, 2018 at 9:36 pm
  Permalink

  Meillä on kaksi kissaa, joista toinen on hieman laihanpuoleinen ja toisella taas ylipainoa. Meillä on vapaat nappulat kissojen saatavilla koko ajan, mutta haluaisin tähän muutoksen. Minua mietityttää se, tuleeko kissojen ruokailuun liian pitkä väli jos ruokin heidät aamulla ennen töihin lähtöä ja seuraavan kerran ruokaa olisi tarjolla vasta 9-10 tunnin päästä työpäivästä johtuen? Ylipainoinen pitää nappuloista ja syö niitä useita kertoja päivässä, voiko ne noin vain ottaa herralta pois?

  Reply
  • marraskuu 25, 2018 at 10:17 pm
   Permalink

   Tee muutos välivaiheen kautta, eli laita nappulat tarjolle esim. vessapaperihylsyihin tai virikekuppeihin. Silloin muutos ei ole kerralla niin suuri (henkisesti) 😊

   Reply

Mitä mielessä?