Kissanpäivät

virikkeet pitävät kissan tyytyväisenä

Joskus tuntuu siltä, että kissa ei tyydy mihinkään. On kissatornit, hyllyt, tunnelit, ulkoilut, treenit ja kissamusiikki, mutta silti mirri näyttää hapanta naamaa. Kissoille käy kuten ihmisillekin; ne eivät osaa arvostaa itsestäänselvyyksiä.

Jokainen kissa on omanlaisensa tapaus – parhaaseen hyvinvointiin pääsee, kun ymmärtää lajille tyypilliset tavat olla ja yhdistää tähän yksilön erityispiirteistä johtuvat tarpeet. Kissan elämänlaatuun vaikuttaa moni asia: ikä, terveystilanne, stressitila ja olosuhteet.

Mitä enemmän eläimillä on valinnanvaraa, sitä paremmin ne yleensä voivat. Valinnanvaralla tarkoitan tilaa, paikkaa ja ajankäyttöä. Esimerkiksi kesähelteillä valinnan vapaus voi kaventua, jos kissa ei pääse valitsemaan lämpötilaltaan sopivaa paikkaa itselleen. Mitä rajoitetumpaa elämää kissa viettää, sitä enemmän omistaja joutuu kompensoimaan olosuhteita ja tarjoamaan uusia valinnan mahdollisuuksia.

Dia18

Omalle kissalle sopivia valinnan paikkoja voi keksiä, kun tuntee kissan ja ymmärtää virikkeiden eli aktiivisuutta lisäävien toimenpiteiden merkityksen.

Mikä sinun kissallesi on se juttu?

Mieti näitä asioita, kun testaat erilaisia aktivointitapoja

  • Onko kissa toiminnan tyyppi, eli nauttiiko se uusista elementeistä, kuten huonekaluista, pahvilaatikoista, vilttiteltoista tai ulkoilusta?
  • Arvostaako kissasi enemmän rauhallista oleskelua ja voisiko se nauttia musiikin kuuntelusta tai silittelyhetkistä?
  • Tykkääkö kissasi työskennellä ruuan eteen pelaamalla aktivointipelejä tai opettelemalla uusia temppuja?

Kissa on tyytyväinen silloin, kun se saa tehdä niitä asiota joista se pitää.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa esittelen kissojen kognitiivisia virikkeitä ja miten niitä voi ottaa käyttöön. VIP-jäsenenä näet vuoden ajan kaikki tulevat ja aiemmin julkaistut artikkelit, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?