Kognitiiviset virikkeet kissoilla – nenät töihin!

kissa herättää öisin

Kissalla on hyvä hajuaisti, mutta se tarvitsee sitä arjessaan melko vähän. Hajutyöskentelyä kannattaa hyödyntää virikkeenä kaikilla kissoilla, ja erityisen hyödyllistä se on niille kissoille, joille mikään ei tunnu riittävän.

Hajuista tutuin kissojen kanssa on varmaankin kissanminttu, joka sellaisenaan muuttaa joidenkin kissojen käyttäytymistä. Kissoille on olemassa myös muita hajutuotteita, kuten haihduttimia ja suihkutettavia valmisteita, joilla voi olla rentouttavia vaikutuksia. Tutkimuksen mukaan kissanmintun ohella kissoja aktivoiva haju oli saaliseläimen eli kanin haju.

Erilaisia hajuja voi tarjota haisteltavaksi ja seurata, miten kissa niihin reagoi.

Lue koko juttu liittymällä jäseneksi! Jäsenenä näet myös aiheeseen liittyvän videon ja kaikki aiemmin julkaistut videot; VIP-jäsenenä pääset lisäksi suljettuun ryhmään ja liveluentoihin ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan!


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa annan vinkit kissojen hajutöiden aloittamiseen. Voit käyttää hajuna nosework-hajua tai muuta vastaavaa. Uusien asioiden oppiminen on loistava kognitiivinen virike.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?