Kohdetyöskentely haltuun: monipuolinen lätkä

Kohteiden kanssa toimiminen on hauskaa ja kehittävää. Eläimelle alkuun täysin merkityksettömästä kohteesta voi saada rakennettua erittäin monipuolisen apuvälineen kaikenlaisten tehtävien harjoitteluun.

Kohteiden opettamisesta on hyötyä esimerkiksi näissä tilanteissa:

– Malttia vaativat tilanteet – on selkeämpää pysyä konkreettisesti jonkin päällä kuin esimerkiksi olla hyppimättä ja riekkumatta, kohde selkeyttää myös kouluttajalle tehtävän rakentumista

– Kun eläimelle pitäisi osata antaa vinkkiä jostain suunnasta – kohteen avulla saadaan aikaan kätevästi ohjaajasta poispäin suuntautuvaa toimintaa, jota päästään vahvistamaan

– Jännittävissä tai vastustelua aiheuttavissa tilanteissa voi käyttää kohteita apuna – kutsun näitä puolittaisiksi kohteiksi ja niiden tarkoitus on antaa vinkkiä suunnasta

Kohteina käytetään tyypillisesti jotain lätkää tai alustaa ja niille voi alkaa muodostaa erilaisia merkityksiä. Itse käytän isoa mattoa taukopaikkana ja pienempiä lätkiä toiminnallisina kohteina. Kohdeharjoittelussa kivaa on se, että mennään asenne edellä. Kaikesta lätkään suuntautuvasta toiminnasta kannattaa palkita, eikä tarvitse vaikeilla yhtään!

Alkuun voi harjoitella pelkästään lätkälle menemistä, siinä pysymisen voi hoitaa myöhemmin – pääasia on harjoittelussa se, että saadaan aikaan onnistumisia ilman paineen tunnetta tai tukalan tuntuisia taukoja tai toisaalta turhautumista aiheuttavaa odottelua.

Alustaharjoittelussa on sekin hyvä puoli, että kyseessä ei ole mikään virallinen laji, eikä kukaan tule kyselemään, miksi harjoittelet niin tai näin. Alustatreeni on loistava testilaboratorio esimerkiksi hyvän palkkion löytämiseen tai koiran havainnointiin – kyseessä on muita tehtäviä helpottava tukitaito, joten tyyli harjoitteluun on täysin vapaa!

Lätkän kanssa treenaamisen ei tarvitse suinkaan olla sitä, että aina palkitaan lätkän päälle ja että lätkälle meneminen olisi aina yksi erillinen suoritus. Sen voi ja se kannattaa sulauttaa osaksi monipuolista harjoittelua, jolloin kohteelle saadaan helposti ja nopeasti rakennettua arvoa ja se alkaa toimia apuna monissa erilaisissa tilanteissa!

Katso videolta vinkit siihen, miten eri tavoin voit harjoitella kohdealustan kanssa!

Katso koko video liittymällä jäseneksi! Näet myös kaikki yli 200 aiemmin julkaistua videota. VIP-jäsenenä pääset kuuntelemaan podcastit, saat ilmaisen puhelinneuvonnan ja pääset suljettuun fb-ryhmään!

Kirjaudu sisään nähdäksesi piilotetun sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity jäseneksi nähdäksesi piilotetun sisällön.


Katso lisää kohdevideoita:

Mitä mielessä?