Koira seuraa kotona joka paikkaan

Koira on seurallinen eläin

Koira haluaa olla mukana kaikessa, ja se mielellään viettää aikaa ihmisten kanssa. Usein se, että koira seurailee ihmisiä eri huoneisiin, on jossain määrin normaalia. Joskus jatkuva seurailu voi aiheuttaa ongelmia, esimerkiksi jos ihminen menee toiseen huoneeseen tai ulos oven taakse ja koira siitä ahdistuu. Jatkuva seurailu voi myös olla viesti siitä, että koiran levon ja unen määrä jää liian vähäiseksi ja koira ei pysty rentoutumaan kunnolla.

Voiko kyseessä olla eroahdistus?

Jos koira seuraa joka paikkaan asunnossa ja ahdistuu ihmisen mennessä näkymättömiin, voi se kertoa eroahdistuksesta. Tämä ilmiö on normaali, harvoin koiria tulee teljettyä portin taakse tai toiseen huoneeseen huvin vuoksi. Koiraa voi opettaa pienin askelin sietämään sitä, että ihminen voi olla toisessa huoneessa tai mennä ulos asunnosta. Sitä ei voi tehdä nopeasti tai radikaalisti, koska koira voi helposti ahdistua liian nopeista muutoksista.

Turvallisuudentunne edellä

Koirat ovat erilaisia, kukin omanlaisensa yksilö. Osa kiinnittyy enemmän ihmisiin ja osa taas vähemmän. Ei ole omistajan vika, jos koira ahdistuu yksin jäädessään, mutta koiraa voi valmentaa yksin jäämiseen. Koira rakastaa rutiineja, joita voi luoda, vaikka elämä olisi epäsäännöllistä. Kaiken ei tarvitse tapahtua