Koiran ruokinta – ruoki myös mieltä

koiran ruokinta aktivoi myös mieltä

Koiran ruokinta tähtää hyvinvointiin ja terveyteen. Sillä on vaikutuksia myös koiran psyykkiseen hyvinvointiin ja ruokinnan avulla voi helpottaa monia arkipäivän haasteita. Melkein kaikille koirille ruoka-aika on päivän kohokohta!

Miten ruokinta vaikuttaa koiran hyvinvointiin?

Jokainen koira on yksilö, ja tarvitsee sisällöltään oikeanlaista ruokaa. Ruokinnan tapa on myös yksilöllinen; joku koira haluaa syödä rauhassa omasta kupista ja toinen taas kaipaa enemmän toimintaa ruokintahetkeen. Koiran ruokinnan suunnittelussa pitäisi ottaa huomioon koiran aktiivisuus ja koiran omat mieltymykset ja ruokinnalla voi vaikuttaa koiran käyttäytymiseen hyvin paljon.

Ruokinnalla voi vaikuttaa siihen, että koira on ruokailun jälkeen tyytyväisempi, vaikka ruuan määrä pysyisi samana. Koira voi siis kokea syövänsä enemmän ruokaa riippuen siitä, millä tavalla ruoka sille annetaan. Moni koira hyppii pöydille ruokailun jälkeen tai varastaa pöydältä ruokaa. Näihin ongelmiin voi vaikuttaa helpoiten koiran ruokailutyyliä muuttamalla.

Osa koirista ”nirsoilee” ruuan suhteen. Tämä on mielestäni vakava asia, joka on hyvä ottaa puheeksi eläinlääkärin tai ruokinnan ammattilaisen kanssa. Koira tarvitsee turvallisen olon syömiseen ja joskus sitä voi innostaa syömään myös aktivoinnin avulla.

Ruokinta ja aktivointi yhdessä

Ruokinnalla on monia mahdollisuuksia. Sen avulla voi toisaalta kesyttää pelokasta koiraa ja toisaalta sen kautta voi kannustaa koiraa itsenäiseen puuhasteluun. Koti on paikka, jossa ruokinta on helppo ottaa osaksi päivärutiinia. Esimerkiksi rescue-taustaisilla koirilla ruokinta on yksi tärkeimmistä päivää rytmittävistä tapahtumista. Ruokinnan mahdollisuudet ovat rajattomat!

Koiran ruokinta voi olla monipuolista, vaikka ruoka olisi aina samaa. Aktivoivan ruokintatyylin taustalla on koiran lajityypillinen ruuanhankintaan liittyvä toiminta, kuten tunkioiden penkominen ja biojätteen seulonta. Koira on ”suunniteltu” siihen, että se tekee töitä ruokansa eteen ja tätä on hyvä hyödyntää myös kotona. Koiralla on esimerkiksi loistava hajuaisti, jota se mielellään käyttää ja kehittää ruokaan liittyviä pieniä haasteita ratkoessaan.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa esittelen kolme helppoa ja ilmaista ruokintaratkaisua, joiden avulla voit helposti aktivoida koiraasi. Muistathan aina testata uudet ruokintakokeilut valvottuna, jotta koira ei vahingossa syö mitään ei-toivottua.

VIP-jäsenenä näet kaikki tulevat ja aiemmin julkaistut materiaalit vuoden ajan. Lisäksi saat ilmaisen puhelinneuvonnan ja pääset suljettuun fb-ryhmään.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?