Koiranpentu tulee kotiin – huomioi yksilölliset piirteet!

koiranpentu tulee taloon

Mitä koiranpentu tarvitsee?

Koiranpentu tarvitsee ennen kaikkea turvallisen ihmisen. Pentu on pienenä hyvin avuton ja on tärkeää olla sen tukena. Koiranpennun sosiaalistaminen on toivottavasti aloitettu jo kasvattajan luona, ja siitä on uudessa perheessä hyvä jatkaa. Sosiaalistamisohjelma ja ympäristöoppi on hyvä pitää mielessä, mutta ennen kaikkea täytyy pitää maltti mukana ja edetä pennun ehdoilla.

Koiranpennun kotiintulo

Kun koiranpentu luovutetaan uuteen kotiin, on tärkeintä antaa pennulle aikaa ja tutustua uuteen perheenjäseneen. Pentu on jo pienenä oma persoonansa, mikä vaikuttaa siihen kaikkeen, mitä sen kanssa on hyvä tehdä. Sosiaalistamisen aikaikkuna on lyhyt, mutta hötkyily ei kannata, koska pelokkaammalle pennulle voi tulla harmia liiasta toiminnasta. Pennut ovat yksilöitä, ja siinä missä toinen kaipaa uusia kokemuksia usein, toinen kaipaa enemmän palautumista kokemusten välillä.

Hyvä arki alkaa rutiineista

Koiranpentu oppii nopeasti talon rutiinit, eli sen järjestyksen, jossa asiat tapahtuvat. Rutiini on mielestäni paras ja tehokkain tapa totuttaa pentua uuteen kotiin ja kodin tapoihin. Anna pennulle mahdollisuuksia ennakoida, mitä seuraavaksi on tulossa ja anna sille rutiini, joka kannattelee sitä arjessa. Rutiini tarkoittaa pennulle tärkeiden asioiden järjestystä; ensin syödään, sitten käydään ulkona, sitten leikitään ja sitten nukutaan. Kun tapahtumat toistuvat samassa järjestyksessä, pentu oppii tämän järjestyksen ja silloin sen on esimerkiksi helpompaa oppia tärkeitä koiranpennun taitoja, kuten sisäsiisteys ja yksin jääminen.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet tunnin mittaisen luennon, jossa käydään läpi koiranpennun hyvää arkea rutiinien näkökulmasta ja uuteen kotiin sopeutumisesta. Luennolla puhutaan myös erilaisista persoonista, ja niiden huomioimisesta pentuaikana.

Mitä koiranpennun hyvä arki on? Mihin asioihin kannattaa panostaa heti alussa ja miten ottaa pennun yksilölliset piirteet huomioon? Mitä tehdä jos pentu on arka tai riiviö?

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?