Koiranpentu tulee taloon
Koiranpennun erottaminen sen sisaruksista ja emostaan on sen siihenastisen elämän suurin kriisi ja siksi pentu tarvitseekin heti uuden elämänsä alkumetreillä rinnalleen turvallisen ihmisen. Pentua ei tule prässätä ihmisen seuralla ja käsittelyllä, vaan sen annetaan tutustua omaan tahtiin asuntoon ja muihin siellä eläviin ihmisiin ja lemmikkeihin. Kriisin aiheuttama stressi lievittyy rauhallisissa olosuhteissa yleensä melko nopeasti ja pentu hakeutuu yhä enemmän ihmisten seuraan. Vieraita kannattaa kutsua tutustumaan uuteen perheenjäseneen vasta kun pentu on kunnolla kotiutunut.
Opi tuntemaan oma pentusi
Pentu on jo pienenä oma persoonansa, mikä vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä sen kanssa on hyvä tehdä. Koiranpentu voi toisinaan kokea olonsa hyvinkin avuttomaksi ja tällöin on tärkeää olla sen tukena. Pennut ovat syntymästään lähtien hyvin erilaisia, ja olisikin tärkeää oppia tuntemaan juuri se oma pentu, jotta osaa suhteuttaa esimerkiksi sosiaalistamiskauden asiat pennun persoonaan.
Mikäli pentu on arempi ja kaipaa aikaa tutustuakseen uusiin asioihin, sille kannattaa sitä antaa. Toisaalta jos pentu on reipas ja rohkea, sitä voi helpommin viedä ja tutustuttaa uusiin paikkoihin ja asioihin.
Ole pennun tukena ja turvana
Pentuaika on erittäin tärkeää aikaa muodostaa loppuelämän kestävä suhde koiraan. Tästä syystä pennun kotiuttamiseen täytyy varata riittävästi aikaa ja miettiä, mistä palasista kyseisen pennun elämänlaatu koostuu. Ihmisen tärkein tehtävä on olla pennun tukena ja turvana, jotta pennun on mahdollista alkaa luottaa ihmisiin.
Ota pennun kanssa maailmaa haltuun pala kerrallaan
Koiranpennun kanssa tulee helposti into mennä paikkoihin ja tehdä paljon asioita. Tämä on täysin hyvä idea, kunhan asiat tehdään pennun ja sen jaksamisen ehdoilla. Jokainen pentu on omanlainen, ei kannata verrata omaa pentua kaverin pentuun vaan miettiä aina mikä omalle korialle on parasta ja millaiset ratkaisut vievät pentua parhaiten eteenpäin.