Kolme vinkkiä öisen kissamonsterin taltuttamiseen
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kissat lähtevät lentoon öisin.  Ne pudottelevat kukkaruukkuja, rullaavat mattoja ja pitävät muutakin mekkalaa. Jos mekkalointi ei riitä, ne ronkkivat peiton alta nukkuvan omistajan varpaita. Jos ne eristetään suljetun oven taakse, ne huutavat niin, ettei kukaan saa nukuttua.

Miten päivällä niin suloisesti kerällä nukkuvasta ja kylkeä kääntävästä laiskeliinista kuoriutuu öisin seiniä pitkin lentävä matrix-hahmo?

Helposti.

Kissa nimittäin on hämäräaktiivinen eläin. Myöhään illalla ja aamuhämärässä mellastaminen on sille lajityypillistä käyttäytymistä, jota sillä on suuri tarve toteuttaa. Kissan perusluonnetta ei voi muuttaa, mutta voit kokeilla muutamaa kikkaa, jos haluat nukkua häiriintymättä. Toinen vaihtoehto on se, että tästä lähtien herättyäsi käännät tyytyväisenä kylkeä ja olet kiitollinen siitä, että kissasi on normaali 🙂

  1. Pidä kissa kiireisenä. Mitä enemmän sillä on järkevää tekemistä pitkin päivää, sitä vähemmän virittynyt se on riekkumaan öisin. Mikä sitten on kissan mielestä järkevää tekemistä? Ruuan etsiminen, leikkiminen ja uusien paikkojen tutkiminen ainakin.
  2. Selkeytä rytmiä. Yöllistä käyttäytymistä ei kannata muuttaa yöllä. Enemmän merkitystä on sillä, mitä kissa tekee alkuillasta. Tee alkuillasta jotain fiksua kissasi kanssa; leikitä puoli tuntia ja päätä leikki herkkuun.
  3. Väsytä päätä. Illalla voit yhdistää aktivoinnin ja ruokailun tarjoamalla kissallesi koulutushetken. Opetelkaa jotain hyödyllistä tai hauskaa. Kissalle voi opettaa mitä tahansa mieleen tulee; luoksetulo, istuminen, tassun antaminen, maahanmeno ja muut. Pään väsyttämiseen tarvitset vain hyvän idean ja nälkäisen kissan. Jo muutaman minuutin treeni näkyy kissassa; se peseytyy ja käy sen jälkeen yleensä nukkumaan.

Kissan kanssa taistelu ei kannata. Se ei käyttäydy tahallaan meitä häiriten, vaan yöllinen aktiivisuus kuuluu sen perusluonteeseen. Taistelun sijaan kätevämpi tapa on suunnata energiaa muualle tai toiseen vuorokaudenaikaan.

Jaa omat parhaat virikevinkkisi muillekin!

Kissan kouluttamiseen voit perehtyä verkkokoulutuksissa!

 

 

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?