19.01. - Kysytään koiralta -koulutuspäivä

Ulvila

Kysytään koiralta -koulutuspäivä Ulvilassa

Koirakoulu Jasperi järjestää sunnuntaina 19.1.2020 Kysytään koiralta -koulutuspäivän Ulvilassa!
Päivä sisältää eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan luennon klo 11-14.30, jonka aiheena ovat koiran käsittely ja luoksepäästävyys, palkkiot ja motivaatio sekä valinnanvapaus harjoittelussa. Luennon jälkeen aiheista pidetään neljä käytännön treeniryhmää.

Koulutus pidetään Ulvilassa (Porin naapurissa) lämpimässä sisätilassa. Tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille lähetettävässä infokirjeessä. Päivä on suunnattu kotikoirien omistajille ja koiraharrastajille.

Kysytään koiralta -luento klo 11.00–14.30
Luennolle osallistutaan ilman koiraa. Hinta 40 e.

Kysytään koiralta -harjoitukset klo 15.00–19.00
Treeniryhmiä on yhteensä neljä, ja kussakin ryhmässä harjoitellaan tiettyä teemaa. Yhteen ryhmään mahtuu neljä koiraa. Harjoituksen kesto on 45 min. Treeniin osallistuvat vain paikan varanneet koirakot harjoittelurauhan takaamiseksi eli käynnön harjoitukset eivät sisälly luentopäivään.
Hinta luento + treenipaikka 65 e.

1. Käsittely ja luoksepäästävyys klo 15–16 TÄYNNÄ
Ryhmässä pääset harjoittelemaan omaehtoista, koiralähtöistä käsittelyä ja hoitotoimenpiteitä. Mikäli sinua kiinnostaa kynsien leikkaaminen, harjaaminen tai vaikka korvien puhdistaminen koiran ehdoilla, tule tähän ryhmään. Jos taas koirasi jännittää eläinlääkärissä tai näyttelyissä tuomarin käsittelyä, tai haluat harjoitella koiralähtöistä luoksepäästävyyttä, on tämä ryhmä myös sinulle!

2. Palkkion valinta – mikä koiraa motivoi? klo 16-17 TÄYNNÄ
Oletko epävarma, mistä koirasi pitää eniten? Halutko oppia pelin, jossa voit kysyä koiralta, mitä palkkioita se mieluiten juuri tällä hetkellä haluaisi? Hauska valintapeli toimii myös kätevänä verryttelynä uusissa paikoissa. Samalla saat tietoa siitä, kuinka rento tai jännittynyt koirasi on. Palkkion valintaa harjoitellaan symbolikorttien avulla.

3. Tuplaa- tai triplaa palkkion arvo toimitustavalla! klo 17–18 TÄYNNÄ
Tiesitkö, että palkkioon liittyy aina muutakin kuin itse palkka? Nakki on vain nakki, mutta oikein toimitettuna se saattaa koirasi mielestä olla todella arvokas! Tässä ryhmässä pääset testaamaan, millä tavalla koirasi palkkionsa haluaa ja mihin suuntaan palkkio kannattaa antaa. Saat hyödyllistä tietoa palkitsemisesta, jota voit soveltaa sekä arjessa että harrastuksissa.

4. Aktiivi- ja passiivitauko klo 18–19
Pitääkö koirasi niin paljon koulutuksesta tai harrastamisesta, ettei se arvosta taukoja lainkaan? Aktiivitaukopelin avulla voit tehdä tauoista koiralle mukavia! Tauolla oleminen voi olla hauskaa, kun koira saa hallinnan tunteen ja pystyy itse vaikuttamaan asioiden kulkuun. Usein tauko on harrastaville koirille pakkopullaa, johon voi liittyä vinkumista tai haukkumista. Yksinkertaisen pelin avulla saat koirasi viihtymään tauolla paremmin!