7.11.2022 - Koirienväliset suhteet

verkossa

Käydään läpi käytännön kysymysten ja esimerkkien kautta, mitä koirienvälisissä suhteissa kannattaa ottaa huomioon ja millaisia suhteita koirilla on.

Vastauksia mm seuraaviin kysymyksiin:

Mulla on 5v ja 3v urokset. Ovat heti mustasukkaisia, jos yhtään rapsutan tai huomioin mitenkään toista. Eivät tappele, mutta sellaista jännää turhautunutta ”leikkiä” syntyy niiden välille. Pitäisikö huomioida toista aina vain eri tilassa ja yhdessä ollessa olla huomioimatta kumpaakaan tai sitten kumpaakin yhtä aikaa? Riittää, että tulen paikalle, niin alkaa sellainen riehuminen. Toinen, nuorempi, on paljon reaktiivisempi ja hanakampi mun perään. Se on enemmän tosissaan ja haluaisi vanhemman pois. Vanhempi on leppoisampi ja leikkisämpi luonne ja tuntuu ajattelevan enemmän että kivaa, painitaan. Eivät ole tapelleet koskaan minusta. Jostakin vanhasta luusta on voinut tulla lyhyt rähinä joskus.

Koirani kaipaisi kovasti koiraseuraa, mutta käyttäytyy kavereiden kanssa niin rajusti että kavereita alkaa jännittää. Itsehillintä katoaa siltä kokonaan, purkaa kaiken tunteen kaveriin, usein hampailla tai rynnimällä päin. Kyseessä iso uroskoira 2v. Yhteinen remmilenkki ei kavereiden kanssa onnistu, koira kiihtyy ja turhautuu siitä niin paljon. Nyt ollaan käyty erään vieraan, rauhallisen koiran kanssa yhdessä kävelyllä pienillä etäisyyksillä, se on mennyt rauhallisesti kun eivät ole koskaan riehuneet yhdessä. Olen myös miettinyt kuonokoppaa niihin tilanteisiin kun koirani pääse leikkimään. Mitä muuta voisin tehdä, että koirani saisi kaipaamaansa seuraa ja se olisi silti kaikille turvallista ja mukavaa? Luulen että sitä samaan aikaan jännittää ja innostaa kaverit. Auttaako ikä tähän, tai voiko olla että joku tietynlainen koira pistäisi jätkän aisoihin/rauhoittaisi menoa?

Meidän monirotuinen uros, kastroitu, (havannankoira, villakoira, jackrusselin terrieri),paino noin 10 kg, ensi viikolla 10 kk. Pärjää hyvin toisen koiramme kanssa, mutta alkoi yhtäkkiä rähistä muille koirille ja on aivan pitelemätön. Muutama kuukausi sitten ei reagoinut muihin koiriin, mutta nyt ei voi kohta viedä ulos, jos muita koiria on liikkeellä. Yrittänyt jo kahta koiraa purra. Olemme aivan epätoivoisia, kun mikään ei auta.


Tule mukaan VIP-jäsenenä

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Kysy & vastaa-tapahtumat tallennetaan ja pääset jälkikäteen kuuntelemaan tallenteen VIP-jäsenenä!

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!