22.02. - Kysytään koiralta -koulutuspäivä

Oulu

Luento la 22.2.2020 klo 10.00–14.00

Harjoitukset la 22.2.2020 klo 15.00–20.00

Koulutus pidetään Oulussa, tarkempi paikka ilmoitetaan kutsussa

Kohderyhmä

Koiraharrastajat

Kouluttaja

Eläinten käytösneuvoja, MSc, BSc Jaana Pohjola

Sisältö

Kysytään koiralta – luento la 22.2.2020 klo 10.00–14.00

Käsittely ja luoksepäästävyys
Palkkiot ja motivaatio
Valinnanvapaus harjoittelussa

Luennolle osallistutaan ilman koiraa.

Kysytään koiralta – harjoitukset 22.2.2020 klo 15.00–20.00

Treeniryhmiä on yhteensä viisi ja kussakin ryhmässä harjoitellaan tiettyä teemaa. Yhteen ryhmään voidaan ottaa kolme koiraa kerrallaan. Harjoituksen kesto on 45 min.

1. Käsittely ja luoksepäästävyys klo 15–16
Ryhmässä pääset harjoittelemaan omaehtoista, koiralähtöistä käsittelyä ja hoitotoimenpiteitä. Mikäli sinua kiinnostaa kynsien leikkaamisen harjoittelu koiran ehdoilla, harjaaminen, tai vaikka korvien puhdistaminen, tule tähän ryhmään! Mikäli koirasi jännittää eläinlääkärissä tai näyttelyissä tuomarin käsittelyä, tai haluat harjoitella koiralähtöistä luoksepäästävyyttä, tule tähän ryhmään!

2. Palkkion valinta – selvitä valintapelin avulla mikä koiraa motivoi klo 16–17
Oletko epävarma, mistä koirasi pitää eniten? Halutko oppia pelin, jossa voit kysyä koiralta, mitä palkkioita se mieluiten juuri tällä hetkellä haluaisi? Palkkion valinta on hauska peli, mutta se myös toimii kätevänä verryttelynä uusissa paikoissa; samalla saat tietoa siitä, kuinka rento tai jännittynyt koirasi on. Palkkion valintaa harjoitellaan symbolikorttien avulla.

3. Tupla- ja triplapalkkiot – kysy koiralta mikä sitä aidosti motivoi klo 17–18
Tiesitkö, että palkkioon liittyy aina muutakin kuin itse palkka? Nakki on vain nakki, mutta oikein toimitettuna se saattaa koirasi mielestä olla todella arvokas! Tässä ryhmässä pääset testaamaan, millä tavalla koirasi palkkionsa haluaa ja mihin suuntaan palkkio kannattaa antaa. Saat hyödyllistä tietoa palkitsemisesta, jota voit soveltaa sekä arjessa että harrastuksissa.

4. Harrastuskoirat: aktiivi- ja passiivitauko klo 18–19
Pitääkö koirasi niin paljon harrastamisesta, ettei se arvosta taukoja lainkaan? Aktiivitaukopelin avulla voit tehdä tauoista koiralle mukavia! Tauolla oleminen voi olla hauskaa, kun koira saa hallinnan tunteen ja pystyy itse vaikuttamaan asioiden kulkuun. Usein tauko on harrastaville koirille pakkopullaa, ja taukoon voi alkaa liittyä vinkumista tai haukkumista. Yksinkertaisen pelin avulla saat koirasi viihtymään tauolla paremmin!

5. Harrastuskoirat: tehtävien valinta ja järjestys, koiran rooli harjoituksessa klo 19–20
Mistä kaikesta koirasi saa päättää kun harjoittelet sen kanssa? Usein ohjaaja päättää mitä tehdään, ja koira toteuttaa: monesti tämä toimiikin hyvin, mutta joskus voit kääntää ajatuksen toisin päin. Mitä koirasi haluaisi aidosti eniten tehdä? Mikä liike tai tehtävä on sille erityisen palkitseva tai kiva? Liittyykö koirallasi ristiriitaisia tunteita johonkin liikkeeseen tai tehtävään? Kysymisen kautta on mahdollista purkaa ristiriitaa.