12.01. - Kysytään koiralta -treenit

Lappeenranta

Kysytään koiralta -treenipäivässä pääset harjoittelemaan haluamaasi teemaa pienryhmissä! Lisäksi saat jälkikäteen lisämateriaalia aiheeseen liittyen. Mikäli olet kiinnostunut koiran valinnanvapauden lisäämisestä lajitreenissä tai esimerkiksi hihnatilanteissa, pääset tämän treenin avulla hyvin alkuun!

Treenit järjestetään kolmen koiran ryhmissä – treeniaikaa on tunti/ryhmä. Harjoittelupaikka on koirakoulu Nuuskun halli ja sään salliessa voimme olla myös pihalla. Mikäli et halua treenata ryhmässä, voit varata yksityisvalmennuksen 30 min/74 €, yksärit toteutetaan ryhmien jälkeen iltapäivällä/illalla.

Ryhmät:

Haasteet hihnassa klo 10-11
Aktiivitauko lajitreenissä 11.15-12.15
Ihmisistä innostuvien koirien ryhmä 12.30-13.30
Tehtävien valinta lajitreeneissä 13.45-14.45
Sopivan palkkion löytäminen 15-16
Vireenhallintaryhmä 16.15-17.15

Hinta 55 €/henkilö

Ilmoittaudu jaana@elainkoulutus.fi

Mieti etukäteen, mikä olisi juuri teille sopiva tavoite tai haaste, johon haluaisit saada uutta näkökulmaa. Kaikissa ryhmissä oleellista on löytää koiran aito motivaatio, jota pystyt hyödyntämään myös muissa harjoituksissa!

Kysytään koiralta®️ on kasvava kokoelma harjoituksia, joiden avulla opit tuntemaan koirasi uudella tavalla.

Kokoelma sisältää arkea ja harrastuksia helpottavia harjoituksia, joissa ideana on sekä koiran hallinnan tunteen lisääminen erilaisten valintatehtävien kautta ja samalla omistaja oppii, mikä kaikki koiraa kiinnostaa ja mistä se aidosti nauttii. Lisäksi keskeisessä roolissa on koiran toimijuuden korostaminen kaikessa lajiharjoittelussa ja tämän myötä valinnanvapauden lisääminen harrastuksissa.

Kysytään koiralta on syntynyt vankalle teoriapohjalle kymmenen vuoden käytännön harjoittelun tuloksena. Se on kehitetty yhdessä ns. haastavien koirien kanssa; sopivilla kysymyksenasetteluilla voidaan löytää koiran aito motivaatio yhteistyöhön ja sitä kautta yhdessä tekemisen esteet voidaan ylittää.

Mitä kaikkea koiralta kysyminen voi saada aikaan?

– Häiriöt haltuun uudella tavalla – koiran hallinnan tunnetta lisäämällä pelko vähenee
– Ei-toivottu toiminta, kuten ääntely vähenee kun konfliktia puretaan kysymysten kautta
– Koiran tunnetilaa tiettyyn toimenpiteeseen voidaan muuttaa luvittamalla ja lisäämällä kontrolloitavuutta
– Remmiräyhä saadaan vähenemään kun kysytään koiralta mikä sitä aidosti tilanteessa motivoi