24.10.2022 - Miten koiran saa rauhoittumaan?

verkossa

Mikä avuksi kun koira ei rauhoitu? Käydään läpi esimerkkitilanteita ja kysymyksiä rauhoittumisen harjoitteluun.

Käydään läpi vastauksia näihin kysymyksiin:

  • Koirani kanssa on opeteltu rauhoittumista, mutta se tekee sen ennemminkin temppuna, ja odottaa saavansa siitä palkkaa jatkuvasti. Kiihtyy kun namia ei ala heti kuulua lisää. Miten kannattaisi treenata?
  • Koira pärjää oikein mainiosti pitkän päivän, kun ihmiset on koulussa ja töissä; kamerasta seurattuna huomaa, että koira käytännössä nukkuu koko päivän. Tilanne muuttuu, kun teen satunnaisesti kotona työpäivän. Koira on levoton, vaihtelee paikkaa ja vahtii jokaista liikettäni taukoamatta.
  • Kuinka saada koira rauhoittumaan kun alkaa erityisesti illalla tai aamulla juuttumaan ”vahtimoodiin”? Levottomana haukkuu ja kiertää ikkunalta ja ovelta toiselle ja reagoi joka pieneen ääneen tai valoon tms haukkumalla.
  • Meille tuli kuukausi sitten vuoden ikäinen kodinvaihtaja. Seuraa minua joka paikkaan ja vaikea levätä/rauhoittua. Nukkuu silloin kun makaan itse sohvalla ja yöt nukkuu hyvin. Kun olen nousemassa esim sohvalta ylös, hyppää koira salamannopeasti pystyyn.
  • Minulla  on hyvin reaktiivinen koira joka myös ulos lähtiessä käy ylikierroksilla. Olen odottanut että rauhoittuisi ja istuu aina ovien edessä ja edetään sitten vasta luvan kanssa. Siitä huolimatta tuntuu että kierrokset on liian kovat ja ryntäilee kaiken perään.
  • Kuinka opettaa rauhoittumista tilanteessa, jossa olet itse vaikkapa vessaan oven takana?  Koira tietää, että tämän jälkeen saattaa tapahtua jotain kivaa, esim. päästä lenkille ja kerää kunnon kierrokset odotellessa. Ilmenee esim. juoksemisena ympäri asuntoa, tyynyjen retuuttamisena ja innostuneena haukahteluna.
  • Koira saattaa kiihtyä vastaantulevista koirista, niin, että alkaa kiihtyneenä kiskomaan ohi kulkeneen koiran hajun perässä. Tapahtuu yleensä mikäli vastaantulija haukkuu ja rähisee. Oma koira ei vastaa haukkumalla, mutta kiihtyy kyllä kovasti, aivan kuin imisi itseensä vastaantulijan negatiiviset energiat. Heittelen tilanteessa yleensä namia maahan ja kunhan oma koira on vähän rauhallisempi, palkkaan kontaktista myös nameilla kädestä. Tilanne kuitenkin jää joskus koiralle päälle, eikä pysty täysin rentoutumaan ja rauhoittumaan tilanteen jälkeen. Kuinka helpottaa koiran oloa ja nopeuttaa palautumista tilanteesta, sekä rauhoittaa koiraa? 


Tule mukaan VIP-jäsenenä

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Kysy & vastaa-tapahtumat tallennetaan ja pääset jälkikäteen kuuntelemaan tallenteen VIP-jäsenenä!

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!