13.3.2023 - Ohitustilanteet lenkillä koiran kanssa

verkossa

 

Zoomissa vastauksia näihin kysymyksiin:

  • Mitä jos koira ei kiinnostunut lelusta jolla yrittää ottaa huomioon itseensä?  Rähjää Joko jo kaukaa tai viimeistään kohdalla? Kyseessä ” ujosteleva” tarvii aikaa tutustua kaveriin ( yhteiset kaveri kävelyt) Ja näin talvella kun täällä maalla on lumipenkat niin ei pääse väistämään
  • Koira aiemmin veti hihnassa kohti ohittajaa ja meni räyhäys/päästä luokse/silmänkäyttötilaan. Nyt tuli uusi ilmiö eli jalat katosivat eli maastoutuu ja vetäytyy tiensyrjään niin paljon kuin mahdollista ja menee puhtaaseen silmänkäyttöön – eikä liiku. Kun toinen ohittaa niin tuolloin yrittää päästä toisen koiran luokse ja sanoo lyhyesti että räyh ja jatkaa mun kanssa pyynnöstä eteenpäin ja päästän hajulle. Mitä tästä pitäisi ajatella ja miten edetä – tämä maastoutuminen on nyt ihan uusi ilmiö meille? Kyseessä siis tilanteet jossa ei päästä väistämään riittävästi – meille ei oikein pyörätien leveys vielä riitä…
  • Meidän tunteikas 2-vuotias karvakaverimme turhautuu, jos ei pääse tervehtimään koiria (tai niiden ihmisiä). Vastikään ongelmaksi on tullut mm. nämä kaksi asiaa: koirakon lähestyessä koira alkaa tuijottaa ja menee joko maahan makaamaan tai alkaa vaania vastaantulevaa. Yleensä käy niin päin, että jos koira on entuudestaan tuttu, alkaa vaaniminen, mutta vieraita jäädään odottamaan makaamalla maassa.  Tuijottamista on todella vaikea keskeyttää vaikka menisi eteen seisomaan. Makuulla ollessaan koira on kuin äärimmilleen viritetty jousi, valmiina reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Millä tavoin kannattaisi lähteä purkamaan tätä tilannetta 30-kiloisen koiran kanssa? Namit eivät kiinnosta jos koira on jo kerennyt asemiinsa. Nykyinen taluttimesta väkisin tilanteesta pois vieminen ei ole mukavaa kummallekaan ja haluaisin välttää näin fyysistä tapaa viimeiseen asti. Vielä hankalamman tilanteesta tekee se, että kun koira huomaa ettei se pääse yrityksistään huolimatta tervehtimään, alkaa rähjääminen. Taluttimesta raahaaminen saa sille kierrokset oikein super korkealle. Taustatietona kerrottakoon, että koira teki tätä paljon pienenä pentuna. Jos se ei tuottanut tulosta, koira turhautui ja 7kk iässä aloittikin rähjäämisen, jolloin makaaminen ja vaaniminen jäi pois. Nyt se on keksinyt tällaisen muikean combon.
  • Ei varsinainen vastaantulevan ohitukseen liittyvä ongelma, vaan ohitus edessä menevän ohi. Koira jää jumittamaan ohituksen jälkeen taakse jäävää ihmistä kohti eikä lenkki lähde etenemään. Olen yrittänyt nameilla, seuruutuksella ja jopa juoksemalla pienen matkan eteenpäin että koiran huomio kiinnittyisi minuun.
  • mulla vajaa 3v uros (espanjanvesikoira), jonka kanssa haasteena olleet uroskohtaamiset hihnassa. Itse olen pyrkinyt olemaan rennosti, hengittämään syvään, katselemaan muualle. On pyritty ottamaan etäisyyttä mahd paljon, vähintään näköyhteys pois, palkattu kaikesta rauhallisesta toiminnasta ja tietty kontaktista, jos sellaista on saatu :).  Mikään nami/lelupalkka tilanteessa ei auta, jos pystyy ennakoimaan, niin nami ollut ok ajoittain. Tilanne on onneksi mennyt koko ajan parempaan suuntaan, nyt voidaan jo pikkukoirat ohittaa vaan vilkaisemalla, vaikka rähisisivät :). Lähinnä oon tänään tulossa kuulolle sillä ajatuksella, että josko vielä jotain uusia ajatuksia tulisi ja kiva kuulla vertaistenkin ajatuksia :).
  • kysymys joka usein tulee vastaan on se, että koira ei ylipäänsä innostu nameista, miten silloin voisi palkata? Vastaantulijan suuntaan (maahan) namitus/poispäin namitus – pähkinänkuoressa, milloin kannattaisi toimia kummalla tapaa? Epävarma koira.
  • Naapurustossa on muutama uros, joita kaikkia ollaan moikattu siitä asti kun ne olivat pieniä pentuja. Nyt ne ovat kasvaneet reilusti kokoa (40 -60 kg) ja ovat edelleen innokkaita ja riehakkaita  hyppijöitä, joita 2,5 v labradorinnoutaja narttu on alkanut selvästi vähän pelätä. Haluaa kyllä mennä lähelle ja jää makuulla odottamaankin ”urhoa” mutta ihan lähietäisyydellä pakenee peruuttaen ja alkaa hyppiä taluttajan päälle ja näykkii samalla (käytös toistuu vielä ohituksen jälkeenkin, usein monta kertaa). Miten nämä ohitukset pitäisi hoitaa, kun selvästi turhauttavat ja stressaavat?


Tule mukaan VIP-jäsenenä

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Kysy & vastaa-tapahtumat tallennetaan ja pääset jälkikäteen kuuntelemaan tallenteen VIP-jäsenenä!

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!