12.12.2022 - Reaktiiviset koirat eri tilanteissa

verkossa

Käydään läpi kysymysten ja esimerkkien kautta erilaisia tilanteita, joissa koira toimii reaktiivisesti ja pohditaan miten itse voisi auttaa koiraa.

Kysymykset:

  • Koirani reagoi tuoreeseen riistan hajuun raivokkaalla tempomisella sinne ja tänne, sekä haukkumalla. Voimaa sen verran että välillä itse melkein kaatunut ja pari kertaa itseni tarkoituksella kaatanut, etten lennä holtittomasti maahan esim. alamäessä polulla. 

    Riehuminen alkaa aivan yht äkkiä eli ennakoida ei pysty.

    Miten kannattaisi  toimia, jotta koira rauhoittuisi eikä jäisi kierrokset päälle? Koska sen jälkeen voi pitkäänkin olla virittynyt ja etsiä syytä reagoida uudestaan näkö tai haju havaintoon. Eli mm. vetää hihnassa, pälyilee ympärilleen.

  • Reaktiivinen koira junassa matkalla joulunviettoon (voi olla muita koiria koirapaikalla, eli lähellä) ?
  • Kysyisin ohituksista ihmisiä jännittävän koiran kanssa. Ollaan harjoiteltu pitkään ”pois” vihjettä ja se toimii pitkällä etäisyydellä ja silloin jos tilanne on sellainen missä voidaan kääntyä ympäri ja poistua ns takavasemmalle. Vihje ei kuitenkaan ole alkanut toimimaan siinä asetelmassa, että joudumme kulkemaan jotakuta kohti ja ohi. Luulen että koira ei siinä tilanteessa hahmota vihjettä, kun suunta on eri, eikä siinä tapahdu sitä kääntymistä poispäin. Ollaan siis harjoiteltu kyllä myös tässä suunnassa vihjettä, mutta koira alkaa näissä tilanteissa usein vetää ihmistä kohti, tai sitten keskittyy nuuskimaan tienpiennarta, milloin riskinä on että säikähtää ja reagoi juuri kun ihminen on kohdalla. Pitäisikö opettaa erikseen joku vihje sille että mennään suoraan eteenpäin jonkun ohi? Tai mitä muita vaihtoehtoja voisi olla? Miten päästä alkuun?
  • Tärkeimmät vinkit remmiräyhään, mitkä ne stepit joilla edetään kohti onnistuneita ohituksia?


Tule mukaan VIP-jäsenenä

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Kysy & vastaa-tapahtumat tallennetaan ja pääset jälkikäteen kuuntelemaan tallenteen VIP-jäsenenä!

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!