7.12.2020 - Kiihtyvät ja turhautuvat koirat

Verkossa

Kiihtyvät ja turhautuvat koirat

Monelle koiralle tyypillistä on kiihtyminen ja turhautuminen. Kiihtyessään koira saattaa aloittaa rajun, omistajaan kohdistuvan leikin, joka voi kääntyä liian rankaksi. Turhautuva koira voi napata hihnasta, lahkeesta tai kädestä kiinni jos sitä estetään. Jotkut tilanteet aiheuttavat koirissa kiihtymyksen, jonka aikana niihin ei saa kontaktia ja joissa koiran kynnys aggressiiviseen toimintaan alenee.

Kiihtyminen on hyödyllinen ilmiö ja tarpeen monissa lajeissa. Se kertoo koiran suuresta motivaatiosta. Kiihtyessään koira ei kykene keskittymään muihin asioihin, kuten ohjaajaan ja pienikin estäminen voi aiheuttaa koirassa voimakkaan reaktion. Liian rajusta leikistä koiralle voi jäädä ikävä tapa, jolla se purkaa stressiä. Turhautumisen ja kuumentumisen ehkäisy lähtee arkirutiinien tuunaamisesta ja jälleen kerran tukitaitojen opettamisesta.

Luennon aikana saat vastauksia näihin kysymyksiin: Mitä pitää tehdä, kun koira alkaa lenkillä hyökkäillä päin? Millä tavalla koiran puremisen ja hyppimisen voi keskeyttää? Miten koiran kierroksia saa treenipaikalla hallintaan? Miksi koira puree kun sitä yrittää nostaa autoon?

Katso luento VIP-jäsenenä

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!