12.10.2020 - Omistushaluiset koirat ja resurssiagressiivisuus

Verkossa

Koirien resurssiaggressiivisuus

Koirille on normaalia kilpailla niille tärkeistä resursseista. Tärkeä resurssi voi olla ruokakuppi, luu, keittiö, sohva tai vaikkapa auto tai omistaja. Mikäli koira kokee, että joku uhkaa sen omaisuutta, on luonnollista että se puolustaa sitä. Resurssiaggressiivisuuteen ei auta koiran kieltäminen tai komentaminen, koska se vain korostaa kilpailutilannetta. Sen sijaan ratkaisu löytyy usein tilanteiden tunnistamisesta ja ehkäisystä ja sopivien tausta- ja tukitaitojen opettamisesta.

Luennon aikana opit, millä tavalla resurssiaggressiivisuuden tunnistaa ja millä tavalla ongelmaa kannattaa lähestyä. Saat takataskuusi uusia keinoja neuvotella koiran kanssa ja opit opettamaan koirallesi arkeen sopivia tukitaitoja, jotta koiran ei tarvitsisi käyttää kovia keinoja aarteita puolustaessaan.

Päivän aikana saat vastauksia näihin kysymyksiin: Miksi komentaminen tai koiran rankaiseminen ei kannata? Pitääkö koiralta saada luu pois? Mitä eroa on yksittäisellä tapahtumalla ja opitulla toiminnalla? Miten koira opetetaan väistämään? Miten koiran saa alas sohvalta? Miten koiran saa hyväksymään uuden perheenjäsenen?

Katso luento VIP-jäsenenä

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!