Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Mitä enemmän tutkitaan, sitä enemmän kurkkua alkaa kuristaa. Se on hyvin älykäs eläin.

Se ei elä vaistojensa varassa, eikä sen päässä kulje oneliner: seuraa johtajaa. Sen aivot eivät ole pähkinän kokoiset ja  se ei ole värisokea. Se on erittäin paljon moniulotteisempi otus, jonka seurassa voi oppia paljon.

“Ajattelevan eläimen telkeäminen pimeään, pölyiseen talliin ja sosiaalinen eristäminen sekä psyykkisten virikkeiden puute on yhtä haitallista kuin väärä ruokinta tai väkivaltaiset koulutusmenetelmät. Tästä syystä sekä ihmisen että hevosen edun kannalta on tärkeää ymmärtää paremmin hevosen ajattelukykyä.” Dr Evelyn Hanggi (Vapaa suomennos)

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?