Kun koiraa pelottaa – helpompaa elämää arkatassun kanssa

elämää aran koiran kanssa

Pelkäävää koiraa voi auttaa monella tavalla

Jos koira pelkää, on mahdollista opettaa pelkoa pois. Perinteisesti pelkoa opetetaan pois vastaehdollistamalla tai siedättämällä. Koiran elämässä on kuitenkin muutakin kuin pelko – ja siihen muuhun kannattaa keskittyä. Kannattaa panostaa koiran palautumisen tukemiseen. Kannattaa opettaa koiralle turva-ankkureita, silloin kun koira ei pelkää. Turva-ankkurit ovat koiran työkaluja jännittävien tilanteiden työstämiseen.

Jännitys tai pelko, joka haittaa koiran elämää. Puhutaanko pelosta vai turvallisuuden tunteen puutteesta? Saako koiraa auttaa ja tukea sillä hetkellä, kun koira pelkää?

Palautuminen on tärkeä osa pelkojen hallintaa

Pelko on lamaannuttava tunne. Koiraa jännittävässä tilanteessa ihmisen ei tarvitse olla passiivinen tolppa, vaan koiraa kannattaa auttaa ja tukea. Koiran puolella samassa joukkueessa oleminen ei lisää koiran pelkoa, vaan se lisää turvallisuuden tunnetta. Pelko on kuormittavaa. Jos jännittäviä tilanteita tulee paljon, eikä koira ehdi tai pysty palautumaan, siitä voi muodostua hyvinvointiongelma.

Luennolla käydään läpi miten arkaa koiraa voi auttaa jännittävissä tilanteissa sekä miten aran koiran hyvinvointia ja palautumista voi tukea. Luennolla on koiralähtöinen ja sitä kautta tuloksia tuova ote koirien arkuuden hoitamiseen. Inspiroiva ja kannustava luento haastavasta aiheesta!


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet arkatassut-luennon, jossa käydään läpi koiralähtöisiä tapoja aran koiran auttamiseen. VIP-jäsenenä näet myös kaikki muut aiemmin julkaistut ja tulevat luennot, podcastit ja treenivideot vuoden ajan.

Kenelle: jännittävien ja pelkäävien koirien omistajille sekä kaikille koiralähtöisistä opetusmenetelmistä kiinnostuneille

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?