Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kyllä sen pitäisi osata mennä traikkuun, kun se on siellä monta kertaa ollut ja matkustanut. Kyllä se on mennyt veteen, eli osaa se mennä.

Joo, kyllä minäkin olen hypännyt uimahallin kolmosesta painostuksen alaisena, mutten tekisi sitä pikkurahasta uudestaan. Ja joo, olen hypännyt maastoesteitä silmät kiinni mutten silti ole kenttäratsastaja.

Sillä, että on tehnyt jotakin ja sillä että osaa jotakin on eroa. Toki kun jonkin asian tekee pakon edessä ja järkensä vastaisesti tarpeeksi monta kertaa, sen oppii ennemmin tai myöhemmin. Tai sitten pelko voi pahentua.

Jos halutaan oppia jokin asia, edetään systemaattisesti tasolta tasolle. Aloitan altaan reunalta, siirryn vippariin ja (useiden välivaiheiden kautta) suostun vapaaehtoisesti yrittämään kolmosta.

Tämä aika usein eläinten kanssa unohtuu. Tai ainakin välivaiheita karsitaan turhan nopeasti. Epäonnistumisen pelko riivaa, ja uskotaan että eläin oppii vain niskoittelemaan jos sen annetaan tutustua uusiin asioihin rauhassa.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?