Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Aloitan huomenna mielenkiintoisen kesäloman; teen Harjun oppimiskeskuksessa opinnäytetyötäni hevosten lastaamisesta. Ideana on tutkia miten positiivisen vahvistamisen avulla tehty harjoittelu vaikuttaa lastaamiseen kuluvaan aikaan sekä hevosen sykkeeseen lastaustilanteessa, joka yleensä kohonneena on merkki stressistä.

Tutkimukseen osallistuu 24 hevosta, jotka jaetaan kolmeen ryhmään. Yhden ryhmän hevoset koelastataan ainoastaan kerran ja lastaamiseen käytetty aika sekä hevosen syke mitataan. Toisen ryhmän hevoset lastataan alussa, jonka jälkeen ne käyvät läpi parin viikon koulutusohjelman, jossa niiden kanssa harjoitellaan traileriin menemisen eri tekijöitä erikseen ja yhdessä. Hevosten kanssa harjoitellaan kovalla alustalla kulkemista, rampilla kulkemista sekä katoksen alta kulkemista. Kolmannen ryhmän hevoset aloittavat suoraan koulutusohjelman, jonka läpikäytyään ne koelastataan samoin kuin toisen ryhmän hevoset.

Tarkoituksena on verrata niiden hevosten lastaamisaikaa ja sykettä, joiden kanssa ei ole harjoiteltu, niiden hevosten vastaaviin, jotka ovat käyneet harjoitusohjelman läpi. Saapa nähdä löytyykö hypoteesille tukea..

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?