Luopuminen edellyttää pinnistelyä koiralta – tee helppoja harjoituksia!

Palkkioista ja muista häiriöistä luopuminen tarkoittaa sitä, että kun koira huomaa jotain kiinnostavaa, se ei syöksy välittömästi paikalle vaan niin sanotusti luopuu. Voidaan ajatella, että luopuminen on erillinen tehtävä, johon liittyy erillinen vihje, kuten vaikkapa ”jätä”. Voidaan myös ajatella niin, että luopuminen tapahtuu automaattisesti kun koira keskittää huomion käsillä olevaan tehtävään ja luopuu häiriöistä sitä kautta.

Tunnista koiran pinnistely

Koira voi tehdä hienosti harjoituksia ja näyttää siltä, ettei se välitä ympäristöstään lainkaan. Tällöin ohjaaja helposti ajattelee, että näinhän sen pitääkin olla. Kuitenkin koiran fokus ohjaajaan edellyttää aina luopumista ympäristön muista asioista, vaikka koira ei ilmentäisi ulospäin mitään. Varsinkin jos tiedetään, että koiraa kiinnostaa hallin lattian hajut ja se ei kuitenkaan haistele, voidaan olettaa, että se pinnistelee enemmän kuin silloin, jos lattia ei sitä kiinnostaisi. Koira on utelias eläin, ja mielestäni oletuksena pitäisikin aina olla se, että se on myös ympäristöstään kiinnostunut.

Myös palkkio on koiralle häiriö

Monesti hyvä palkkio vie koiran huomiota tehtävästä. Tällöin ratkaisuna ei välttämättä kannata käyttää palkkion huonontamista, vaan luottamuksen lisäämistä. Kun koira oppii luottamaan siihen, että se kyllä saa palkkionsa, kun se keskittyy ensin käsillä olevaan tehtävään, tulee harjoittelu kaikin puolin helpommaksi ja sujuvammaksi.


Liittymällä VIP-jäseneksi saat enemmän

VIP-jäsenenä näet videon, jossa annan vinkit luopumisharjoittelun aloittamiseen pakasterasian avulla. Voit käyttää apuna lätkää tai muuta tehtävää, jonka koira osaa. Tavoitteena on, että koira alkaa itse valita tehtävän sen sijaan, että se juoksee suoraan palkalle.

VIP-jäsenenä näet myös kaikki aiemmin julkaistut videot sekä tulevat vuoden ajan, pääset suljettuun fb-ryhmään ja saat ilmaisen puhelinneuvonnan.

Jos olet jo VIP-jäsen, kirjaudu sisään nähdäksesi VIP-sisällön.

Eikö sinulla ole tunnuksia? Liity VIP-jäseneksi nähdäksesi VIP-sisällöt!

Mitä mielessä?