Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kuonon kulman terävyys, laikullisuus, naamion väri, karvan pituus ja laatu, rakenne ja kallon muoto sekä pörröisyys.

Nämä ovat niitä ominaisuuksia, joilla eläimiä myydään. On huomattu, että laikukkaat hevoset myydään nopeammin kuin yksiväriset. Mustat suomenhevoset viedään käsistä. Karvattomat marsut, koirat ja kissat ovat hottia.

Rotu- ja lajiyhdistysten nettisivuilla on valitettavan vähän asiaa edustamiensa eläinten A) lajityypillisestä käyttäytymisestä ja B) luonteesta (asiallisesti kerrottuna). Toki poikkeuksellisen hyviä, informatiivisia sivujakin löytyy.

Eläimen ostaja vaikuttuu aina ensin ulkonäöstä, tietenkin se on luonnollista. Mutta värin ja muodon ohella pitää tarjota oikeaa tietoa lajista lemmikkinä.

Mitä tämä sinulle kertoo rodusta?

Saksanpaimenkoiran tulee olla luonteeltaan
tasapainoinen, vahvahermoinen, itsevarma, hyvin avoin, säyseä (paitsi ärsytettynä),
tarkkaavainen ja ohjattavissa oleva. Sillä täytyy olla luontaiset vietit, hyvä stressinsietokyky
sekä itsevarmuutta, mitä seura-, vahti-, suojelu-, palvelus- ja paimenkoiralta
edellytetään.

Tuleeko ohjattavana olevuus kaupan päälle? Entä jos pentu ei olekaan tarkkaavainen, voiko sen silloin palauttaa?

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?