Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kertokaa se!

Me kaikki tiedämme, että hevosen pitäisi kantaa itseään, polkea takajaloilla tarmokkaasti ja käyttää selkäänsä oikein. Miltä se ratsastajasta tuntuu kun hevonen liikkuu oikein? Mikä rooli tässä on ohjastuntumalla?

Mutta miten se käytännössä tehdään? Pitääkö käsiä liikuttaa vai pitää ne paikoillaan? Tarvitaanko apuohjia? Entä ulko-ohjan tuki? Taivuttelu ja asettaminen? Kerro, miten sinä sen teet. Jos sinun pitäisi kuvailla, miten hevonen saadaan kantamaan itseään ja liikkumaan oikein päin ihmiselle, joka ei ole koskaan ratsastanut, väännä se rautalangasta.

Kiinnostava artikkeli aiheesta löytyy eurodressagen sivuilta.

Tutkijat ovat havainneet, että luotilinjan takana ratsastetut hevoset osoittavat käytöksellään enemmän tyytymättömyyttä kuin ns. normaalissa muodossa ratsastetut hevoset. Jo aiemmin on todettu, että jos hevoset saavat valita rullaamisen ja normaalin muodon välillä, ne valitsevat normaalin muodon. Lisäksi rullatuilla hevosilla on havaittu enemmän stressiin viittaavia tekijöitä. Pään asento todellakin puhuttaa edelleen. Lue lisää the horsen sivuilta.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Yksi kommentti “Mikä on oikein päin ja miten se tehdään?

  • 1.3.2013 at 12:29
    Permalink

    Ja taas tullaan tähän samaan rullausaiheeseen, ja ohjiin. Enkä mä edes ymmärrä miksi pitäis olla mitään ulko-ohjan tukia tai ylipäätänsä mitään, kaikki varusteethan on lähinnä vaan ihmiselle, ei hevoset nyt luonnossakaan mitään suojia tms käyttänyt ja pärjäsit silti,ja sitten taas ollaan nykyaikakaudella ja täällä on näitä kukkahattuja ja ns.kisaajamitalisteja. Pitäis kyllä ajatella asioita hevosen näkökulmasta,yleensä mennään mihkä asiaan tahansa, niin aina mennään aivan överiksi,eikä ikinä malteta pysyä sillä _kultaisella keskilinjalla_. Jotkut on aivan haltioissaan kun pystyn ratsastamaan mun molemmilla hevosilla ilman varusteita, ja samat ihmiset ovat kauhuissaan kun myös harrastan tätä “varusteurheilua”, ja nää hienot kisaratsastajat taas ovat päinvastoin. Missä se pointti on miksei osata ajatella asioita hevosen kannalta ja opettaa se semmosella tavalla millä se ymmärtää, ite oon kouluttanu positiivisella vahvistamisella molemmat,mutta toinen asia että mitä sitten pitää positiivisena. Namia? jotkut hepat ei todellakaan välitä nameista, vaan siitä että saa rauhan. Pitäis tuntea se hevonen.

    Reply

Mitä mielessä?