Miksi kissan pitäisi maksaa 2000 euroa?
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Kissa ei ole ilmainen tai helppo lemmikki. Se on sopeutuva, mutta älykäs, mikä asettaa pitopaikalle ja kodille vaatimuksia. Kissan hyvinvointiin tulee voida panostaa. Kissa syö ruokaa, jonka kilohinta lähentelee kahtakymppiä. Vastuullinen kissanomistaja leikkauttaa lemmikkinsä ja rokotuttaa sen.

Kissoja on Suomi täynnä. Niitä saa ilmaiseksi mistä tahansa. Löytöeläintalot pullistelevat kissoja – on pentuja, aikuisia, villejä, terveitä ja sairaita. Kynnys hankkia kissa on pelottavan alhainen. Jos (joskus haitallisesti ennen luovutusikää) hankittu kissa ei miellytä, pissaa väärään paikkaan tai jos lapset kyllästyvät, sen voi laittaa pihalle. Pihalla se ei pärjää, naapurit valittavat ja leikkaamaton kissa alkaa lisääntyä.

Feral-Cat-Population-Chart

Kissoja ei arvosteta edelleenkään. Jos joku antaisi koiransa lisääntyä vapaasti ja sitten vain lopettaisi pentuja sitä mukaa kun niitä syntyy, joku voisi kavahtaa. Kissojen kohdalla tämä on edelleen totta. Tai jos joku pitäisi koiraansa jatkuvassa ulkoruokinnassa niin, että koira istuisi joka aamu naapurin ulko-ovella pyrkimässä sisälle. Sanomistahan siitä tulisi. Eläimistä pitää pitää huolta, olivat ne isoja tai pieniä.

Yksi sitkeä myytti on leikkaaminen; väitetään, ettei leikattu kissa metsästä. Leikkaaminen ei huononna kissan saalistustehoa. Päin vastoin, leikattua kissaa ei häiritse jatkuva lisääntymistarve, vaan se voi keskittyä olennaiseen. Leikkaamisen hinta on pieni siihen vaivaan verrattuna, mitä ei-toivotut pennut aiheuttavat. Kissan hankintahinnan pitäisi olla mieluummin siellä 2000 euron päällä. Se voisi hillitä kissojen laiminlyöntejä, hylkäämisiä ja kaltoinkohtelua.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

5 kommenttia kirjoitukseen “Miksi kissan pitäisi maksaa 2000 euroa?

 • elokuu 28, 2014 at 1:04 pm
  Permalink

  Toivottavasti mahdollisimman moni lähtee mukaan haasteeseen! Rekku Rescue järjestää kissojen leikkauspäiviä ainakin syys- ja marraskuussa Lopen Launosissa. Kannattaa seurailla sivuja!

  Tässä edellisen tapahtuman mainos, hinnat pysyvät samoina myös syys- ja marraskuun tapahtumissa: http://rekkurescue.com/tapahtuma.php?id=168 (mukaan mahtuu 10 mirriä ja kolleja enemmänkin).

  Reply
 • elokuu 29, 2014 at 11:35 am
  Permalink

  Leikkauskampanjapäiviä on milloin missäkin, seuratkaa ilmoittelua! Pallit pois!!!

  Reply
 • elokuu 29, 2014 at 11:55 am
  Permalink

  Meillä juur viikko sitten leikattiin tytykisu näiden vahinkojen varalta 🙂

  Reply
 • syyskuu 1, 2014 at 1:17 pm
  Permalink

  Moi Jaana! omaa kampanjaa en nyt pysty järkkää,mut jos tarvii kuljetus,tai muuta apua,autan mielelläni,olenhan tässä samalla akueella! 😉

  Reply

Mitä mielessä?