Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Hevosen lastaaminen on joskus suuri show. On avustajaa, välineitä, huutoa, kiskomista, hikoilua ja neuvojaa.

Lastaaminen on usein ihmiselle suurempi henkinen haaste kuin hevoselle. Traileriin ja tilanteeseen liittyy huonoja kokemuksia. Joskus on hämmentävää huomata, että hevosen silmin koppi on kuin mikä tahansa ahdas ja pimeä tila, johon mennään kävellen ja tullaan peruuttamalla pois.

Pilko lastaaminen pieniin osiin ja harjoittele yksi pala kerrallaan. Oikeaa traileria tai autoa tarvitaan vasta koulutuksen loppuvaiheessa, siihen asti pärjää hyvällä mielikuvituksella ja kekseliäisyydellä.

Lastaamisen voi nähdä monella tavalla, mutta tässä on muutama seikka, joita voi treenata:

  • Erilaisten alustojen päällä kävely ja peruuttaminen
  • Ahtaisiin tiloihin kävely ja peruuttaminen pois
  • Takana tapahtuvan liikkeen sietäminen (avustaja, puomi, silta)

Katso video ja huomaa, että joskus luuta on lastaustilanteessa todellakin tarpeellinen!

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?