Millä perusteella kissa valitaan?
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Löytöeläintaloissa elävien kissojen olisi tärkeää löytää oma tai uusi koti mahdollisimman nopeasti. Kissakin voi laitostua, mikä ei auta sitä uuteen ympäristöön sopeutumisessa. Kissoja voi ryhmitellä persoonallisuuksien mukaan muutenkin kuin perinteisellä arka/rohkea -akselilla, joka itse asiassa ei kerro juuri mitään oleellista kissan luonteesta.

Kissoja hankkivat ihmiset arvostavat sitä, että kissojen kanssa pääsee vuorovaikutukseen kissataloilla ennen valintatilannetta. Mitä leikkisämpi kissa on, sitä todennäköisemmin se tulee valituksi. Sama pätee sosiaalisuuteen (*mikä ei ole luonteenpiirre vaan opetettavissa oleva asia) – mitä enemmän kissa hakee kontaktia, sitä todennäköisemmin se löytää uuden kodin.

Myös häkin sijainnilla näytti olevan vaikutusta – silmän korkeudella olevien häkiien kissat kiinnostavat ihmisiä eniten. Lisäksi häkkien sisustus voi vaikuttaa; kissat, joiden häkeissä oli leluja, herättivät mielenkiintoa.

No mitäs nyt sitten. Eläintalot, panostakaa kissojen sosiaalistamiseen ja siihen, että asiakas saa tavata kissan rauhallisessa ympäristössä. Suosittelen, että käytössä olisi joku tila, joka olisi kissan kannalta mukavasti sisustettu ja jossa kissa olisi tottunut olemaan (tämä voi olla vaikka toimisto tai keittiö), jossa asiakas saa tutustua kissoihin. Lisäksi pidän erittäin tärkeänä kissojen kotiutumisen kannalta sitä, että sen sijaan, että kissoja luokitellaan arat/rohkeat, huolehdittaisiin mieluummin siitä, että jokainen henkilökunnasta ja vapaaehtoisista ymmärtää miten kissaa sosiaalistetaan tuloksellisesti.

paranneltuhäkkiperushäkki

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?