Mismätsäätkö hevosesi kanssa?
Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Hyvä hevoskauppias mainostaa etsivänsä juuri sinulle sopivan hevosen. Tämä on hyvää palvelua – tosin joskus voi olla niin, että asiakkaan toiveet ja odotukset sekä muut ominaisuudet eivät käy aivan yksiin persoonalle sopivan hevostyypin kanssa.

Sillä on kuitenkin merkitystä, että kuka milläkin hevosella ratsastaa. Tutkimuksen mukaan sekä hevosen sykkeessä että sen käyttäytymisessä oli eroa ratsastajasta riippuen. Tietyt ratsastajat alensivat hevosen sykettä ja heidän kanssaan hevonen oli vähemmän säikky; toisilla ratsastajilla vaikutus oli päinvastainen.

Tällä asialla on keskeinen vaikutus hevosen hyvinvointiin.

Jos siis lähdet hevosta ostamaan, ota sykemittari, videokamera ja kaveri mukaan. Sykemittari on oiva apu myös kaikessa kouluttamisessa, varsinkin sellainen, joka tallentaa tiedot ja niitä pääsee tutkimaan netissä. Suosittelen Garminin juoksutietokonetta ja Polar Equine – sykevyötä.

Munsters et al. (2011), The influence of challenging objects and horse-rider matching on heart rate, heart rate variability and behavioural score in riding horses, The veterinary journal.

Lue myös: Ratsastaja stressaa hevosta

Tarttuuko hermostuneisuus?

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

Mitä mielessä?