Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr

Uups, joltain jäi kisat väliin kun joku toinen oli kuvannut koiran “kovakouraista” käsittelyä. Eihän toi kepin heiluttelu suinkaan ole lyömistä, se on vain kevyttä naputtelua ja oletteko muka ikinä nähnyt sen lyövän tai potkivan ja mitä itte tekisit jos koira tulis päälle ja nää on niin kuultu kaikki. No voi voi taas, täällä me kukkahatut itketään. Missä on kompetenssi?

Useat tutkimukset kertovat, että henkilö, jota on lapsena pahoinpidelty, pahoinpitelee muita useammin eläimiä (ja muita läheisiään). Niin ikään useat tutkimukset kertovat, että eläinten väkivaltainen kohtelu on todennäköisempää silloin, kun on itse aiemmin todistanut eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Väkivalta eläimiä, täysin viattomia luontokappaleita kohtaan osoittaa vakavaa harkintakyvyn puutetta, mutta se voi kertoa paljon myös henkilöstä. Jos lyhyt pinna ja kovat otteet ovat ne keinot, joilla toinen saadaan tekemään mitä halutaan, miksi niiden käyttö rajoittuisi suojelutreeneihin?

Yksikään eläin ei halua tulla piestyksi, siitä olen ihan varma. Laitetaan sille stoppi.

Jaa artikkeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInDigg thisShare on RedditShare on Tumblr
Jaana on EmailJaana on FacebookJaana on Linkedin
Jaana
Eläinten käytösneuvoja BSc, MSc @ Eläinkoulutusblogi
Uhittelu, ryntäily, merkkailu, rikkinäiset esineet... lista on loputon. Silti eläinten käytösongelmiin löytyy lähes aina ratkaisu jonka avulla voitte elää rakkaan lemmikkisi kanssa sulassa sovussa monia onnellisia vuosia. Olitpa sitten koiran-, kissan- tai hevosen omistaja, olet tervetullut blogiini!

3 kommenttia kirjoitukseen “Mistä väkivalta kertoo?

 • syyskuu 27, 2012 at 9:25 pm
  Permalink

  Hmmm…onko tuommoisten videoiden katselu sitten eläimiin kohdistuvan väkivallan todistamista? Itse en katso enkä myöskään jaa videoita, joiden tiedän sisältävän väkivaltaa. Joskus mietin, että kun kaikki kohuvideot kiertävät maailmaa nykyään niin vauhdilla, niin miten paljon ihmiset saavat niistä ajatuksia päähänsä? No, ehkä eivät yhtään, en todella tiedä.

  Reply
  • syyskuu 28, 2012 at 11:08 am
   Permalink

   Hyvä pointti. JOnka johdosta poistan linkin uutiseen.

   Reply
  • lokakuu 3, 2012 at 11:24 am
   Permalink

   Enemmän järkevät katsojat (tai lukijat) jättävät pahaa mieltä tuottavat videot katsomatta tai katsovat ja päättävät, että tuollaiseksi en ainakaan halua tulla. Vähemmän järkevät katsovat ja ottavat mallia koska eivät (ilmeisesti) jaksa opetella ajattelemaan itse omilla aivoillaan tai eivät (ilmeisesti) jaksa ottaa selvää esim. lajityypillisestä käyttäytymisestä. No, ihmisellä ei nykyään liene mitään selvästi nähtävää lajityypillistä käyttäytymistä vaan epämiellyttävän usein tuolla ulkona näkee väkivaltaa milloin eläimiin ja milloin ihmisiin kohdistuvaa. Ja vielä useammin henkistä väkivaltaa. Kyllä se sanonta “kun taito/tieto loppuu niin väkivalta alkaa” pitää edelleen paikkaansa, valitettavasti myös omalla kohdallani ja vaikka vähintään puolet elämästäni olen yrittänyt opetella uusia toimintatapoja, pitkä oppimisen tie on vieläkin edessä. Paljon olen oppinut ja siitä olen kiitollinen.

   Reply

Mitä mielessä?